Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod mentorstvom Ivora Martinića

Petero mladih dramskih pisaca publici KunstTeatra predstavit će svoja nova djela

Zagreb: Proba predstave Bojim se da se sada poznajemo u kazalištu Gavella
Davor Visnjic/PIXSELL
30.08.2022.
u 12:15

Trodnevno događanje "New Stages: Stage Readings" održat će se od 1. do 3. rujna

Novi tekstovi petero mladih dramatičara nastali pod mentorstvom dramskog pisca Ivora Martinića bit će predstavljeni u sklopu trodnevnog događanja pod nazivom "New Stages: Stage Readings", koje se od 1. do 3. rujna održava u zagrebačkom KunstTeatru.

U hibridnoj formi scenskog čitanja i razgovora s dramskim piscem publika će dobiti priliku upoznati svaki tekst i njegova autora te dobiti uvid u autorov stvaralački proces. Scenska čitanja režiraju mladi redatelji Ivan Planinić, Kristina Grubiša, Patrik Sečen, Nika Bokić i Ivan Penović, a autori tekstova međusobno su jedni drugima dramaturzi. Program počinje okruglim stolom u kojem će se pisci pozabaviti pitanjima eksperimenta u dramskom piscu, razlikama između dramskog teksta i tekstova izvedbe te onim bazičnim i najtežim – što je uopće dramski tekst?

Suorganizatori projekta su Goethe-Institut, Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) i KunstTeatar, koji će nam predstaviti nove tekstove Lucije Klarić, Ivane Vuković, Ane Perčinlić, Anite Čeko i Filipa Jurjevića. U sklopu projekta bit će objavljena publikacija "Croatian Theatre" u izdanju Hrvatskog ITI Centra i Goethe-Instituta, s engleskim prijevodima tekstova svih petero autora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije