Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pag Art Festival

Paško glazbeno ljeto Lovre Pogorelića u znaku Brahmsa

'kul...zgb..14.01.2005 k.d. lisinski-koncert povodom 20 g. filharmonije-lovro pogorelic i vjekoslav sutej snimio:boris scitar'
'boris scitar'
18.07.2013.
u 17:45

Za komorne programe odabrana su Brahmsova djela za violu, pa je velika sreća da na Pag stiže Andrei Gridchuk, jedan od najboljih ruskih i europskih violista

Unatrag četrnaest godina Pag Art Festival na ovaj otok dovodi istaknute umjetnike iz Hrvatske i svijeta te predstavlja ozbiljnu glazbu u ozbiljnoj izvedbi za ozbiljnu publiku, objašnjava umjetnički voditelj i pokretač festivala pijanist Lovro Pogorelić, koji će solističkim koncertom 1. kolovoza i otvoriti ovu ljetnu glazbenu manifestaciju.

Ovoga ljeta u prvom planu je glazba Johannesa Brahmsa, i nju će publika čuti na čak tri od šest koncerata: klavirski recital Lovre Pogorelića 1. kolovoza i komorni koncerti 3. i 9. kolovoza. Za komorne programe odabrana su Brahmsova djela za violu, pa je velika sreća da na Pag stiže Andrei Gridchuk, jedan od najboljih ruskih i europskih violista. Organizatori ističu i da im u goste stiže Felix Korobov, violončelist i dirigent (šef–dirigent moskovskog muzičkog teatra „Stanislavski\"). On će s ruskom violisticom Marijom Tepljakovom i L. Pogorelićem izvesti Brahmsov klavirski kvartet posvećen Clari Schumann, Brahmsovoj prijateljici koja ga je i praizvela, a koji se danas vrlo rijetko izvodi. Tradicionalno, tu je i suradnja sa Zagrebačkom gitarističkom školom pa na paškom festivalu nastupaju Krešimir Bedek te mladi gitarist Ivor Horvatić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije