Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
41. dani satire

‘’Ožalošćena porodica’’ ili ‘’Svršetak igre’’? Večernji list nastavlja darivati ulaznicama

Foto: Promo
09.06.2017.
u 16:22

Večernji list nastavlja darivati svojim čitateljima ulaznice i omogućuje im da budu dio ovog velikog festival satire!

Veliki 41. Festival »Dana satire Fadila Hadžića« je u punom jeku te i ove godine uspješno okuplja najboljih 15 komediografskih i satiričkih djela hrvatske kazališne produkcije, uz sudjelovanje istaknutih produkcija iz Slovenije, Njemačke, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Autori – pisci, glumci, redatelji, dramaturzi, autori glazbe, scenografi, kostimografi, koreografi - naoružani talentom, humorom, pronicljivošću, različitim estetikama, produkcijskim mogućnostima, dokazuju ovim predstavama da što su vremena teža, udar je satire jači!

Večernji list nastavlja darivati svojim čitateljima ulaznice i omogućuje im da budu dio ovog velikog festival satire! I ovoga puta dijelimo pet puta po dvije ulaznice za ‘Ožalošćenu porodicu’’ te za ‘’Svršetak igre’’.

U nedjelju 11.6. ne propustite slovensku predstavu ‘’Ožalošćena porodica’’ - jer duhovite, otrovne i vječno aktualne Nušićeve komedije o raskrinkavanju laži i pohlepa ne razumijemo samo kao svijetlu i opuštajuću komediju, nego prije svega kao priliku za kritiku i otkrivanje društvene moralno-etičkih apsurda. U komediji Ožalošćena porodica (1934.) kritička oštrica usmjerava se na pokvarenu i prijetvornu obitelj, a prije svega na ljudsku pohlepu. Predstavom se iznimno točno prikazuju i raskrinkavaju neiskreni odnosi u obitelji kada radi pohlepe malograđanske prijetvorne maske počinju padati i pred nama se pokaže samo primitivizam malog čovjeka.

U ponedjeljak 12. lipnja na pozornicu stupa njemački Theatar Dortmund i donosi klasični kazališni komad apsurda koji zrači do danas. Svjetski poznat komad Samuela Becketta ‘’Svršetak igre’’ govori o klaunovskom paru na svršetku vremena. Jedan je slijep i ne može hodati, a drugi vidi, ali ne može sjediti. Prvi vidi svijet očima drugoga, a drugi ga vidi dalekozorom kroz prozor. Upućeni jedan na drugoga, nemaju pametnijeg posla od stalne međusobne svađe i zanovijetanja: duhovito, zajedljivo, inteligentno.

Sve što je potrebno kako biste osvojili ulaznice za jednu od predstava jest poslati svoje osobne podatke (ime i prezime, broj telefona te e-mail adresu) na marketing@vecernji.net pod nazivom OŽALOŠĆENA PORODICA ili SVRŠETAK IGRE – ovisno o predstavi koju želite pogledati.

Desetero sretnika koji prvi ostave potrebne podatke uz odgovarajući naziv e-maila dobiva po dvije ulaznice! Pridružite nam se i doživite aktualne probleme sadašnjice na satiričan način!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije