Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura

Otvoren je Muzej korupcije

01. svibnja 2019. u 16:50 1 komentara 257 prikaza
Muzej korupcije
Foto: Facebook

Dario Juričan pozvao je sve zainteresirane da danas prisustvuju primopredaji ključeva nekadašnjeg Kina Europa novoj multimedijalnoj instituciji - Muzeju korupcije koji čine kino Balkan i šank.

Zagreb: Održan prosvjed 'Ne damo Kino Europa' 1. lipnja Odbili prijedlog ZFF-a: Grad Zagreb ipak zatvara Kino Europa

Tim je povodom pozvao i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića da se pridruži otvaranju Muzeja korupcije, a u najavi događanja stoji: Uvjereni smo da će umjesto u Maksimir doći pred kino, jer je malo nezgodno da osoba koja koristi i raspolaže sa četiri stana, od kojih tri nisu u imovinskoj kartici, radnicima drži govorancije. Projekt Muzeja korupcije je izraz stoljetnog hrvatskog sna i na tragu je hrvatskog pomirenja koje zagovara i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, te ima za cilj postati središnje mjesto sklapanja prijateljstva i suradnje, kao što sama korupcija u svojoj biti i jest.

Praznik rada PRAZNIK RADA Ne stignete li na Bandićev grah, možete na Bundeku na afrički


Juričan, redatelj i kustos Muzeja korupcije, predstavio je i prvi eksponat - zlatnu četku za wc. Svi su građani, kaže, također dobrodošli pridonijeti Muzeju raznoraznim rekvizitima kojima će izraziti ljubav prema gradonačelniku Bandiću. 

Milan Bandić Zagrebački gradonačelnik Bandić o renovaciji wc-a: 'Ne bute me dobili na taj štos, ne bavim se šekretima i wc-ima'
 
DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
  • Danijel2:

    Malo dalje od ovog kina bila je Galerija Urlich, gdje su izlagali i prodavali svoja djela hrvatski umjetnici. Galerija je bila tamo 100 godina. Obogaćivala je turističku ponudu grada. A onda su ju likvidirali gradonačelnik i ostali konceptualni umjetnički prijatelji.