Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazalište Ulysses

Brijunski "Othello" u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom i ukrajinskim umjetnicima

Duško Marišić/PIXSELL
07.03.2023.
u 10:44

Predstavu će režirati ukrajinska redateljica Oksana Dmitrijeva, a premijera je najavljena za 21. srpnja u tvrđavi Minor na Malom Brijunu

Iz Kazališta Ulysses je upravo stigla najave njihove ovoljetne premijere, a riječ je o suradnji koja će zasigurno odjeknuti. Izabran je Shakespeareov ”Othello” koji će biti realiziran u koprodukciji Kazališta Ulysses, Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) i uglednim ukrajinskim umjetnicima

Predstavu će režirati ukrajinska redateljica Oksana Dmitrijeva, koja je u svoj autorski tim uključila: scenografa i kostimografa Mykhayla Nikolyeva, kompozitoricu Katerynu Palachovu i koreografkinju Innu Falkovu. Naslovnu ulogu tumačit će Ermin Bravo, a u glumačkom ansamblu su sarajevski i zagrebački glumci.

”Važnost suradnje Ulyssesa i ukrajinskih umjetnika sa Sarajevskim ratnim teatrom,  ogleda se u činjenici da je  riječ o kazalištu koje je nastalo i opstalo u najtežim ratnim uvjetima, boreći se za pravdu, mir i slobodu”, kaže ravnatelj Ulyssesa Duško Ljuština.

Premijera predstave je najavljena za 21. srpnja u tvrđavi Minor na Malom Brijunu, a reprize će se igrati sljedećih osam dana. Probe u Sarajevu započinju 15. svibnja i trajat će do 3. srpnja, kada cijeli tim seli na Brijune. Uz ”Kralja Leara”, zbog kojeg je na Brijune 2011. stigla i Angelina Jolie, a koji će biti na repertoaru i ove godine, Ulysses ovim novim naslovom nastavlja tradiciju igranja Shakespeareovih klasika koji i danas imaju vjernu publiku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije