Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetne noći Teatra Exit

Omiljena kazališna ljetna zabava Zagrepčana održat će se na čak pet adresa

Foto: Teatar Exit
28.06.2022.
u 11:03

Od 30. lipnja do 4. kolovoza u 40 izvedbi bit će izvedena čak 22 naslova

Taman kada smo strahovali da zbog rekonstrukcije potresom uništenog Muzeja za umjetnost i obrt neće biti Ljetnih noći Teatra Exit, stigla je vijest da se ta popularna kazališna manifestacija "proširila" na čak pet lokacija. Trinaeste Ljetne noći tako će se održati u dva dijela, od 30. lipnja do 4. kolovoza, te od 2. do 10. rujna. Sveukupno će biti izvedena 22 naslova u 40 izvedbi, i to na krovnoj terasa Centra mladih Ribnjak, te u: dvorištu Arheološkog muzeja, Studiju Exit, Dvorani F22 i Mjesnom odboru Voćarska. Manifestaciju u četvrtak 30. lipnja otvara Zijah Sokolović s komedijom "CABAres CABArei" koja će biti izvedena u dvorištu zagrebačkog Arheološkog muzeja.

Osim hit-predstava s redovnog repertoara Teatra Exit ("Realisti", "Kako misliš mene nema?!", "Cabaret – koncert za žlice i gitaru"...) stižu i zanimljiva gostovanja, a novost je predstava za najmlađe "I drvo je bilo sretno", koja će igrati u jutarnjem terminu. Već tradicionalno, na Ljetnim noćima svoj talent i umijeće pokazat će mladi glumci sa zagrebačke ADU, koji će se ove godine, pod mentorstvom prof. Bobe Jelčića, predstaviti s Čehovljeve "Tri sestre" 4. srpnja.

Prvo gostovanje je ono HNK u Mostaru, 14. srpnja, u Dvorani F22 s predstavom "Ja od jutra nisam stao", autorice Une Vizek u režiji Dražena Krešića. Dan poslije, također u Dvorani F22, na programu je nagrađivana predstava "Bosanska kraljica" prema tekstu Marice Petrović, a 20. srpnja, u Dvorani F22, stiže gostovanje predstave "A Poor Player" (Bijedan glumac) u izvedbi Filipa Krenusa, glumca s londonskom adresom, koja je nastala u produkciji dubrovačkog festivala Midsummer Scene. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije