Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada Vladimir Nazor

Danijel Dragojević dobio nagradu za životno djelo, no nije ju prihvatio

28.05.2019.
u 14:40

Svečana dodjela Nagrade „Vladimir Nazor“ za 2018. godinu održat će se u utorak, 18. lipnja, u Hrvatskom državnom arhivu.

Nagradu „Vladimir Nazor“, najvišu državnu nagradu na području kulture i umjetnosti  dodjeljuje Republika Hrvatska za najbolja umjetnička ostvarenja u kategorijama godišnje nagrade i nagrade za životno djelo. Odbor Nagrade je pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića na sjednici održanoj 6. svibnja donio odluke o dobitnicima za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2018. godinu u šest umjetničkih područja:

GLAZBA
Nagrada za životno djelo pripala je Dunji Vejzović, dok je godišnju nagradu osvojio Dalibor Bukvić za koncert održan u Muzeju Mimara u Zagrebu u okviru kojega je praizveden triptih ...aeterna... za vokalni ansambl.

KAZALIŠNA UMJETNOST
Nagradu za životno djelo dobila je Marija Sekelez, a godišnju Krešimir Dolenčić za režiju opere "Čarobna frula" zagrebačkom HNK.

KNJIŽEVNOST
Nagradu za životno djelo dobio je, ali ne i prihvatio Danijel Dragojević, a godišnju, Ludwig Bauer za roman "Muškarac u žutom kaputu"

LIKOVNE I PRIMIJENJENE UMJETNOSTI
Nagrada za životno djelo pripala je Nevenki Arbanas, a godišnja Matku Mijiću za samostalnu izložbu skulptura, objekata, instalacija, sliko-reljefa, asamblaža i crteža u Modernoj galeriji.

FILMSKA UMJETNOST
Nagradom za životno djelo ovjenčan je Rade Šerbedžija, a za dokumentarni film "Srbenka" godišnju je nagradu dobio režiser Nebojša Slijepčević.

ARHITEKTURA I URBANIZAM
U posljednjoj je, ali ne i manje važnoj kategoriji nagradu dobio Branko Silađin, a godišnju dijele dvojica arhitekata, Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić za zgradu Vinarije u Kutjevu.

Svečana dodjela Nagrade „Vladimir Nazor“ za 2018. godinu održat će se u utorak, 18. lipnja, u Hrvatskom državnom arhivu.

Komentara 1

Avatar transdanubier
transdanubier
05:27 30.05.2019.

danijel i rade, to dva imena ne idu u istu rečenicu! svaka čast dragojeviću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije