Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
propustili otvaranje epk

Obersnel se na blogu obrušio na predsjednicu i premijera

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
04.02.2020.
u 11:07

Vojko Obersnel napisao je emotivni blog na temu svečanosti otvaranja Europske prijestolnice kulture u kojem je izrazio svoje oduševljenje i ponos, ali nije propustio ni obrecnuti se na neke od VIP gostiju koji se nisu pojavili na svečanosti.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel na svojoj je službenoj stranici putem bloga koji redovito vodi još od 2007., podijelio dojmove o svečanom otvaranju Europske prijestolnice kulture 2020. 

"Subota, 1.2.2020. - sada to postaje sve jasnije - nije bila samo dan u kojem smo u Rijeci otvorili godinu nošenja titule Europske prijestolnice kulture. Ne. Ta se subota pretvorila u dan tektonskog poremećaja. Epicentar mu je naš grad, izvorište kultura i umjetnost, nepatvorena energija i autentični izraz progresivne Rijeke. Ta je Rijeka, beskompromisna i hrabra, zagalamila, zagrmila i više nego jasno poručila – LJUBAV, TOLERANCIJA, POŠTOVANJE, SUŽIVOT, MIR, ANTIFAŠIZAM, UMJETNOST, EUROPA, KULTURA!" napisao je Obersnel i dodao da je upravo zbog tih vrijednosti koje na platformi kulture imaju snagu mijenjati svijet otvorenje Europske prijestolnice kulture u Rijeci odjeknulo daleko izvan Rijeke, šire od Hrvatske i šire od Europe.

"Bio sam izuzetno ponosan te večeri. I bio sam duboko dirnut, priznajem – do suza u očima – jer Opera industriale je u mnogočemu – Rijeka. To je naš grad – iskre, dizalice, varioci, lučki kontejneri, kiša i bunt  – grad koji ima energiju, hrabrost i snagu, koji ne posustaje i koji još uvijek zna što treba i mora reći. I zna da je krajnje vrijeme da kaže" nastavio je Obersnel, koji nije propustio spomenuti ni izostanak nekih od pozvanih VIP gostiju, među kojima su bili i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te premijer Andrej Plenković. Međutim, u Rijeci su se ukazali ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek kao i Zoran Milanović

"Na tribini za uvažene goste te večeri nije bilo nekih koji su bili pozvani. Koga briga! Njihov izbor. Žar u očima i osmjesi na licima publike u Riječkoj luci vrijede stostruko više od bilo kojeg VIP uzvanika koji je te večeri izabrao izostati" napisao je riječki gradonačelnik te pozvao "sve koji su Rijekom zgroženi, da usuču svoje verbalne mačeve i otrovna pera u pismima i komentarima". 

Na kraju svog vrlo emotivnog bloga Vojko Obersnel zahvalio se svima koji su taj dan učinili danom za pamćenje, autorima, izvođačima i producentima, HRT-u koji je spektatkl prenosio, ali i publici, Riječanima i Riječankama. 

Komentara 18

GL
glištun
13:26 04.02.2020.

Što će nam prijestolnica kulture kad u Hrvatskoj 2 milijuna ljudi godišnje knjigu ne pročita....niti onu najtanju.

AL
Alkana
15:04 04.02.2020.

Zaista, najsramotniji dan hrvatske kulture koji treba brzo zaboraviti. Što je tu bilo kulturno???

Avatar istovari
istovari
13:16 04.02.2020.

Hrvati i kultura!? Imamo dresove i i majice pa navijamo...biramo manje mentalne izazove....😆😆😆😆

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije