Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bol

O videoumjetnosti kroz projekcije A. Warhola, J. L. Godarda...

Dani videa Bol na Braču
arhiva
08.08.2012.
u 12:25

Domaći i inozemni kustosi i kustosice svake će večeri prikazivati videoprograme, prezentirati umjetnike te razgovarati s publikom, na lokacijama drugačijim od galerijsko-muzejskih prostora i u atmosferi otvorenoj za dijalog

Dani bidea (Lijepi dani - Lovely Days) otvaraju se u subotu 11. kolovoza u Bolu na Braču, a projekcije se održavaju na glavnom trgu Studenac u centru Bola svake večeri od 22.30 sati. Na poziv umjetnice Renate Poljak, u sklopu 23. bolskog lita, domaći i inozemni kustosi i kustosice svake će večeri prikazivati videoprograme, prezentirati umjetnike te razgovarati s publikom na lokacijama drugačijim od galerijsko-muzejskih prostora i u atmosferi otvorenoj za dijalog.

Programi će predočiti neke povijesne temelje (Branko Franceschi s programom psihodelične pokretne slike iz socijalističke Jugoslavije) te propitati sadašnji status videoumjetnosti koju će prezentirati sudionice i sudionici od Mattea Lucchettija, povjesničara umjetnosti, nezavisnog kustosa te kritičara iz Milana s prebivalištem u Parizu i Bruxellesu, preko sveprisutne Branke Benčić čiji će izbor iz zadnjih deset godina Cinemaniaca biti prikazan u galeriji Dešković do Stefana Stojanova, galerista iz New Yorka u razgovoru s norveškom umjetnicom Trine Lise Nedreaas koja živi u Londonu. Sredinom manifestacije vidjet ćemo i selekciju izabranih radova umjetnice Renate Poljak te Boba Bakera, umjetnika i kritičara u Village Voiceu (NY), koji se za svoju prezentaciju u Bolu usmjerio na način na koji tekst utječe na slike u videoradovima niza izvrsnih umjetnika kao što su George Maciunas, Alfred Leslie, Jean Luc Godard, Andy Warhol, Harun Farocki...

U programu sudjeluju Branko Franceschi, Matteo Lucchetti, Bob Baker, Trine Lise Nedreaas, Stefana Stojanov, Renata Poljak i Branka Benčić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije