Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trimeresurus salazar

Nova vrsta zmije nazvana je po liku iz Harryja Pottera

Foto: Zeeshan A. Mirza
24.04.2020.
u 11:47

Indijski znanstvenici koji su prošle godine pronašli novu vrstu zmije na području Himalaja, nazvali su je prema liku Salazara Slytherina, jednom od osnivača škole Hogwarts u serijalu knjiga o Harryju Potteru.

Indijski znanstvenici koji su prošle godine na području Himalaja pronašli sasvim novu vrstu zmije, odlučili su je nazvati prema liku iz omiljenog serijala knjiga o čarobnjaku Harryju Potteru autorice J.K. Rowling.

Zelena zmija otrovnica Trimeresurus salazar, ime je dobila po čarobnjaku Salazaru Slytherinu, jednom od osnivača škole Hogwarts koju pohađa i Harry. Slytherin je bio poznat po svojoj sposobnosti da razgovara sa zmijama na parselskom jeziku, a uzgojio je i divovsku mitsku zvijer baziliska s kojom se Harry bori u drugoj knjizi serijala.

- Svi smo mi očito veliki obožavatelji Harryja Pottera. Htjeli smo zmiju nazvati Nagini, prema ljubimici lorda Voldemorta, međutim, odlučili smo to ime sačuvati ako ikada otkrijemo novu vrstu kobre. Naša iskustva iz djetinjstva zauvijek ostaju s nama. Harry Potter bio je velik dio mog odrastanja, a koji je bolji način da se zahvalimo i odamo počast njegovoj kreatorici J.K. Rowling od toga da nazovemo novu vrstu prema jednom od njenih likova? - rekao je Zeeshan Mirza, znanstvenik sa sveučilišta u Bangaloreu. 

Komentara 4

Avatar KimberlyKU97
KimberlyKU97
10:54 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar RuthPU74
RuthPU74
09:39 26.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­K­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
00:26 26.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije