Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokumentarac o supermodelima

Naomi, Cindy, Linda i Christy otkrivaju kako su osvojile svijet mode

arhiva
02.08.2023.
u 12:18

Po čemu pamtimo modu devedesetih? Svatko vjerojatno ima svoj odgovor na to pitanje, ali mnogi će se ipak dosjetiti kako je to bilo vrijeme kojim su vladali supermodeli. Dovoljno je sjetiti se spektakularnog videospota Georgea Michaela za pjesmu "Freedom" kojim na neodoljivo izazovan i seksualiziran način dominiraju upravo supermodeli tog doba.

George Michael je tada iskoristio njihovu slavu, jer te su žene vladale modnim pistama, reklamnim kampanjama i naslovnicama modnih magazina, njihova su savršena tijela i lica pričala bajku u ljepoti, i to u vremenima prije nego što je apsolutni Photoshop (zajedno s filtrima, bez kojih se na društvenim mrežama ništa i ne objavljuje) sve što je lijepo pretvorio u umjetno.

Bit će stoga zanimljivo vratiti se u to doba, a to će gledateljima omogućiti dokumentarna serija "Supermodels", o kojoj već dulje bruji modni svijet i koja u rujnu stiže na Apple TV. U njoj će gledatelji prvi put dobiti intiman uvid u život Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linde Evangeliste i Christy Turlington, žena koje su bile najuspješnije i najbolje plaćene manekenke tog vremena, počevši od Linde Evangeliste koja je čak i izjavila: "Ne ustajem iz kreveta za manje od 10 tisuća dolara!"

Serija se počela snimati prije pandemije koronavirusa i njezino je emitiranje bilo najavljeno za 2020., ali se zbog korone i zatvaranja rad na seriji otegnuo te pred gledatelje dolazi s tri godine zakašnjenja. Sudeći prema svemu, čekanje se isplatilo, a Apple TV seriju najavljuje ovim riječima:

"Dok se modna industrija nastavlja redefinirati - kao i uloga žena unutar nje - ova priča o moći otkriva sve o tome kako su je četiri žene nadmoćno osvojile, otvarajući put svima onima koje će doći nakon njih.".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije