Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade Biennalea

Nagrada Unicredita na Biennaleu srpskom umjetniku Todosijeviću

nagrađen rad raše todosijevića u veneciji
afp/filippo monteforte
05.06.2011.
u 13:20

Hrvatski paviljon ušao je u finale Unicreditove nagrade za paviljone srednje i istočne Europe na Biennaelu u Veneciji, ali nije nagrađen. 150.000 eura izborio je srpski paviljon na kojem izlaže Dragoljub Todosijević.

Hrvatski paviljon na 54. Biennaleu u Veneciji ušao je među pet finalista nove nagrade Unicredita za paviljone iz srednje i istočne Europe, ali nagrada je ipak izmakla umjetničkoj udruzi za vizualnu kulturu WHW koja je osmislila hrvatski nastup. Tako je 150.000 eura dobio umjetnik Dragoljub Raša Todosijević, koji u Veneciji brani boje Srbije, a koji je žiri oduševio angažiranim radovima koji nisu ocijenjeni tipično didaktičkim. U najužem izboru bili su i paviljoni Estonije, Češke i Turske. Grupa WHW u Veneciji su izložila djela Antonia G. Lauera iliti Toma Gotovca te predstavila djelovanje umjetničke grupe BADco.

Službenu nagradu festivala izborio je njemački paviljon posvećen lani preminulom darovitom filmskog, dramskom i opernom redatelju Christophu Schlingensiefu. Individualnog Zlatnog lava dobio je Amerikanac Christian Marclay.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije