Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovsko ujedinjenje

Na ‘potkovi’ sve umjetničko blago za samo 10 kuna

Muzeji na potkovi
Foto: ''
1/2
12.02.2014.
u 15:48

Svaki zadnji petak u mjesecu Moderna galerija, Umjetnički paviljon i Arheološki muzej posjetitelje pozivaju da ih posjete od 19 do 22 sati, u akciji Dugi petak na Lenucijevoj potkovi

Teta, teta, gdje su mumije?”, pitalo je uzbuđeno dijete ravnateljicu Moderne galerije Biserku Rauter Plančić na Noći muzeja. Ona ga je, naravno, poslala dvije zgrade dalje u Arheološki muzej, a sada su se baš ta dva muzeja pridružila akciji koju je osmislila Jasminka Poklečki Stošić, ravnateljica Umjetničkog paviljona, a koja je idealna prilika da svi nauče što “skrivaju” muzeji u samom srcu Zagreba.

Akcija počinje u petak, 28. veljače, a nakon toga Zagrepčani i gosti njihova grada svakog su zadnjeg petka u mjesecu pozvani na Dugi petak na Lenucijevoj potkovi. Tada će, naime, Umjetnički paviljon, Moderna galerija i Arheološki muzej raditi od 19 sati do 22 sata. Cijena ulaznice za svaki od muzeja spuštena je čak 60 posto i iznosi simboličnih deset kuna, a za djecu do sedme godine ulaz je besplatan. Za tu cijenu mogu se razgledati stalni postavi muzeja, ali i posebne izložbe.

– Želja nam je da što više ljudi što češće boravi na Lenucijevoj potkovi. Ovo je prekrasan dio Zagreba i doista ima što ponuditi – kaže Jasminka Poklečki Stošić objašnjavajući kako je došla na ideju. Biserka Rauter Plančić ističe da je ovo “vođenje brige” o domaćoj publici kako bi joj se pružilo nešto više i nešto povoljnije pa akcija ima samo kratku ljetnu pauzu, u srpnju i kolovozu, kada se sva tri muzeja okreću stranim gostima Zagreba.

Foto: ''

Ravnateljice ističu kako je ovo kvartovsko ujedinjavanje, a Jacqueline Balen, ravnateljica Arheološkog muzeja, ističe da je već prvi petak, 28. veljače, posjetiteljima na raspolaganju odličan program:

– Mi imamo sjajnu zbirku spomenika, a publiku, posebno najmlađu, naravno najviše zanima naša egipatska zbirka. Usto, na prvom Dugom petku čeka ih senzacionalni Kraljević u Modernoj galeriji i zbirka grofova Pejačević u Paviljonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije