Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJEVOJAČKI ZBOR

Mozartine će zapjevati i u Europskom parlamentu

mozartine
Jurica Galoić/PIXSELL
30.09.2013.
u 10:04

Djevojački zbor Mozartine odlazi na turneju u Bruxelles gdje će nastupiti u crkvi u centru Bruxellesa te u samom Europskom parlamentu na predstavljanju Hrvatske

Renomirani djevojački zbor Mozartine iz Zagreba u ponedjeljak odlazi na turneju u Belgiju, gdje će predstaviti hrvatsku glazbu i skladatelje tijekom dva koncerta. Prvi koncert će se održati 01. listopada u crkvi Onze-Lieve-Vrouw Van Goede Bijstand dok će dan kasnije, 02. listopada Mozartine nastupiti u samom Europskom parlamentu na predstavljanju Hrvatske. Mozartine, koje će sljedeće godine proslaviti 15.-u obljetnicu djelovanja, se samo tijekom ove godine mogu pohvaliti s brojnim koncertima od kojih ističemo one u Engleskoj – Londonu u travnju, zatim Istarsku turneju u svibnju i koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu u lipnju.

Ove uspješne djevojke već su nastupale diljem Europe (Poljska, Italija, Austrija, Njemačka, Mađarska, Slovenija idr.), a 2011.godine su osvojile i istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država održavši brojne koncerte u New Jerseyu, Newarku i New Yorku. Tijekom svog postojanja surađivale su s brojnim hrvatskim i stranim umjetnicima pop i klasične glazbe, od kojim ističemo suradnje s Damirom Urbanom, Nenom Belanom, Dionne Warwick, Lanom Kos, Ivom Gamulinom Giannijem, sestrama Husar, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Acoustic projektom Zagrebačke filharmonije, Big bendom HRT-a i dr.

U Bruxellesu će djevojački zbor Mozartine, uz dirigenticu Ivu Majcenić i pijanista Maria Čopora, na najbolji mogući način predstaviti Hrvatsku pjevajući izbor iz hrvatske i strane klasične glazbe, u drugom dijelu koncerta provesti će publiku kroz različite krajeve naše zemlje, izvodeći djela iz Međimurja, Zagorja, Istre, Dalmacije, Turopolja i dr., a na samom kraju koncert “začiniti” obradama nekoliko pop skladbi. Po povratku iz Bruxellesa, Mozartine kreću s pripremama za nove projekte kojima će, osim strane, osvojiti i domaću publiku.

>> Mozartine svojim nastupima oduševile Londonce

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije