Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utorica uspješnica Otok i Povratak

Mislim da i Hrvatska nudi mnogo priča, doći ću opet!

Victoria Hislop
Marko Lukunić/Pixell
12.11.2009.
u 16:02

Dva jaka hrvatska turistička aduta: slavonski kulen i zagrebačko sunce oborila su s nogu i svjetsku književnu zvijezdu, Britanku Victoriju Hislop.

Dva jaka hrvatska turistička aduta: slavonski kulen (koji su joj ponudili na “Doručku u Profilu”) i zagrebačko sunce (kakvo, podsjeća, rijetko sja nad Londonom), oborila su s nogu i svjetsku književnu zvijezdu, Britanku Victoriju Hislop, autoricu planetarnih uspješnica “Otok” i “Povratak”.

Hrvatske primjerke svojih hitova književnica je jučer potpisivala u Profilovoj knjižari i na Profilovu štandu na Interliberu, a uz doručak odgovarala je i na pitanja koja joj je u ime posjetitelja postavljala glumica Kristina Krepela.

- Atmosfera mjesta - kaže V. Hislop - za mene je važna koliko i likovi, ona potiče moju maštu. Posjet Lorcinoj kući inicirao je moj roman “Povratak”, a za “Otok” sam dvije godine istraživala Grčku. Čak sam počela učiti i grčki jer sam htjela izravno razgovarati sa starim ljudima, svjedocima povijesnih zbivanja koja su u 20. stoljeću izmijenila svijet, a koji su mi bili izvor dragocjenih priča, poput 84-godišnjeg Grka koji je prebolio gubu.

Dok piše treći roman, radnja je opet smještena u Grčku, autorica s nestrpljenjem očekuje dogovoreno snimanje TV serije u 26 epizoda koju produciraju Grci na originalnim lokacijama iz “Otoka”. A hoće li, ako ne kao književnica, barem kao novinarka specijalizirana za putopise, pisati i o Hrvatskoj?

- Ovdje se sigurno krije mnogo dobrih priča. Doći ću opet, na dulje, osobito na vaš jug. Inače, nikad sama ne tražim nadahnuće, čekam, slušam i gledam, otvorena za sve oko sebe - kaže Victoria Hislop.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije