Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova biblioteka slikovnica

"Miševi i mačke naglavačke” s novim ilustracijama slave četrdeseti rođendan

Miševi i mačke naglavačke
Foto: arhiva Znanje
29.11.2013.
u 23:00

Luko Paljetak, Ninoslav Kunc i Stanislav Femenić su autori slikovnica s kojima Znanje pokreće novu biblioteku za djecu

Pred nama je sezona kupovanja darova, a u njoj su mališani uvijek na prvom mjestu. Nova i edukativna mogućnost stiže iz izdavačke kuće Znanje koja je pokrenula novu biblioteku slikovnica Stribor u kojoj nudi najljepše domaće i strane priče uz likovnu obradu najboljih hrvatskih ilustratora. Za početak, objavljene su tri slikovnice, a sve tri djecu uvode u čaroban svijet stihova.

Prva od njih je “Miševi i mačke naglavačke” Luka Paljetka, koja je objavljena u povodu četrdesete obljetnice prvog izdanja te nezaboravne zbirke pjesama našeg akademika. Novo izdanje ilustrirao je Ninoslav Kunc, u svom sada već svima dobro znanom, otkvačenom i komičnom stilu.On je i autor (teksta i ilustracija) druge slikovnice “Stihovite hrvatske priče”, koja donosi vesele rimovane stihove koji malog čitatelja vode na maštovito putovanje kroz hrvatska mjesta i gradove.Treći naslov u novoj biblioteci je: “Idi pa vidi”. Slikovnica je nastala prema izuzetno ritmičnim i humorističnim pjesmama nedavno preminulog pjesnika i pripovjedača Stanislava Femenića, a likovni život im je udahnula ilustratorica Sanja Rešček Ramljak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije