Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Puli 9. prosinca

Mirku Kovaču nagrada Kiklop za životno djelo

Mirko Kovač
arhiva VL
26.10.2012.
u 14:37

Za proznu knjigu godine borit će se Zoran Ferić, Josip Mlakić i Ludwig Baurer, za najbolju pjesničku zbirku Olja Savičević Ivančević, Ivana Simić Bodrožić i Branko Čegec, a za debitanta Vedran Benić, Iva Rukavina i Ankica Tomić

Ugledni prozaik Mirko Kovač, koji od 1991. godine djeluje u Rovinju, dobitnik je Kiklopa za životno djelo, a glavna tema pulskog Sajma knjige i autora koji se od 30. studenog do 9. prosinca održava u Puli bit će Mediteran. Na objavama nominacija u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu istaknuto je da je svoja izdanja prijavilo rekordnih 46 nakladnika.

Za proznu knjigu godine borit će se Zoran Ferić, Josip Mlakić i Ludwig Baurer, za najbolju pjesničku zbirku Olja Savičević Ivančević, Ivana Simić Bodrožić i Branko Čegec, a za debitanta Vedran Benić, Iva Rukavina i Ankica Tomić.

Za urednika godine nominirani su Eugenia Ehrgartner, Irena Lukšić i Kristijan Vujičić. Ivo Goldstein ima dvije nominacije, jednu uz koautora Slavka Goldsteina za najbolju esejističku knjigu uz Irenu Lukšić i Viktora Žmegača, a drugu za znanstvenu knjigu godine uz Hrvoja Klasića, Ante Peterlića i Petru Mrduljaš Doležal. Za najbolju slikovnicu nominirani su Andrea Petrlik Huseinović te Sunčana Škrinjarić uz Marselu Hajdinjak i Sanja Pilić uz Katarinu Halužan, a za knjigu za djecu i mladež Zdenko Bašić, Sanja Pilić i Silvija Šesto.

Među tri najbolja prevoditelja ušli su Fikret Cacan, Sanja Lovrenčić i Mate Maras, od stranih autora tu su Karen Blixen, Umberto Eco i Slavoj Žižek, a za leksikografskog Kiklopa natječu se Velimir Blažević i Antonijela Bogutovac. Dodjela Kiklopa je 9. prosinca u galeriji Sveta srca u Puli.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:30 28.10.2012.

zašto ne piše 'ugledni hrvatski prozaik...', a poslije se može dodati i srpski, jer to on i je. Dijete Hrvata i Srpkinje koji '91. pokazao kaj misli o ondašnjoj Srbiji i došao u Hrvatsku. Opisao je Informbiro i događanja nakonn '45. godine jednim od najupečatljivim opisom u knjizi Vrata utrobe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije