Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo kulture

Ministarstvo kuture podijelilo potpore za književnost

Ivana Simić Bodrožić
arhiva VL
18.01.2012.
u 09:08

Nije dodijeljena nijedna godišnja potpora od 84.000 kuna (bruto), ali je zato dodijeljena dvadeset i jedna polugodišnja stipendija koja iznosi 42.000 kuna. Tu je i trideset i devet tromjesečnih stipendija koje iznose 21.000 kuna.

Ministarstvo kulture i ove je godine dodijelilo potpore za književno stvaralaštvo i to u ukupnom iznosu od 1.491.000 kuna. Nije dodijeljena nijedna godišnja potpora od 84.000 kuna (bruto), ali je zato dodijeljena dvadeset i jedna polugodišnja stipendija koja iznosi 42.000 kuna. Tu je i trideset i devet tromjesečnih stipendija koje iznose 21.000 kuna.

Ove je godine Ministarstvo, doduše simbolično, povećalo iznos za poticanje književnog stvaralaštva i to za 105.000 kuna. Među dobitnicima polugodišnje potpore su Dubravko Detoni, Rade Jarak, Damir Karakaš, Irena Lukšić, Ivan Vidić, Gordana Benić, Fikret Cacan, Ratko Cvetnić, duet Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen koji zajedno pišu roman "Putanje", Maja Hrgović, Đurđa Knežević, Zoran Lazić, Josip Mlakić, Nikola Petković, Dinko Telećan, Ivo Balenović, Dorta Jagić, Branko Matan, Marko Pogačar, Ivana Simić Bodrožić i Silvija Šesto. Među dobitnicima tromjesečnih potpora su veteran Zvonimir Majdak, pjesnikinja Božica Jelušić koja piše roman, Branka Primorac, Boris Perić, Ervin Jahić, Miroslav Kirin, Miroslav Slavko Mađer, Sonja Manojlović, Borben Vladović, Kemal Mujičić...

U povjerenstvu za dodjelu književnih potpora sjedili su Tatjana Jurić Gregurić, Miloš Đurđević, Marinko Koščec, Miroslav Mićanović i Hrvoje Kovačević.

Komentara 8

MO
mali od nužde
13:18 18.01.2012.

e ovaj sdp mi se ogadio a pogotovo sateliti oko njega ovo je HRVATSKA a ne srbija štitite interese večinskog naroda a ne manjina i njihovih matičnih zemalja HRVATSKA PRIJE SVEGA

OO
onako_ovlaš
13:48 18.01.2012.

Sveukupna mjesečna prodaja svih naslova svih pak potpomognutih književnika u svim hrvatskim knjižarama nje dovoljna niti za pokriće režijskih troškova jednog dvosobnog stana.

AL
alapača
09:56 18.01.2012.

još da je objašnjeno čemu služe te potpore ili da neki od poduprtih objasni čemu služe ti relikti \'državne kulture\'. zašto im Ministarstvo ne tiska te njihove \'književnosti\', a tržište podupre ili ne podupre?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije