Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

Matthew Landrus ispričao je priču o životu Leonarda da Vincija

„Blaga Leonarda da Vincija“ Matthewa Landrusa
arhiva VL
11.01.2011.
u 14:27

U knjizi se izmjenjuju poglavlja o Leonardovu životu s onima o njegovim izumima i najvažnijim djelima poput Mona Lise i Posljednje večere

Nova knjiga o jednom od najvećih slikara i izumitelja svih vremena Leonardu da Vinciju ovih je dana izašla u Profilovu izdanju. Priča o životu Leonarda da Vincija popraćena je s trideset kopija vrijednih spisa te je zanimljivo  štivo za sve ljubitelje povijesti, umjetnosti, kulture, znanosti i tehnologije. 

Knjiga „Blaga Leonarda da Vincija“ donosi priču o razdoblju u kojem je Leonardo živio i stvarao, o njegovu slikarskom stilu i tehnikama te njegovim izumima u vojnom inženjerstvu, građevinskim projektima, rješenjima za kazališne scenografije, proučavanjima ljudskog tijela i njegovih proporcija, proučavanjima fizike – loma svjetlosti u lećama te njegovim izrazito preciznim izradama karata i projekata za navodnjavanje riječnim kanalima. U knjizi se izmjenjuju poglavlja o Leonardovu životu s onima o njegovim izumima i najvažnijim djelima poput Mona Lise i Posljednje večere. Knjiga donosi i izvorne dokumente – rukopise, skice i pisma - uz prijevode na hrvatski jezik.

Matthew Landrus, autor knjige, stručnjak je za povijest umjetnosti i znanosti ranoga novog vijeka u Italiji. Kao izvanredni predavač Otvorenog sveučilišta vodi tečaj o Leonardu da Vinciju. Predavao je povijest umjetnosti renesanse i srednjeg vijeka na Sveučilištu u Oxfordu i školi dizajna na Rhode Islandu, objavio niz članaka o Leonardu, a trenutačno radi na knjizi o Leonardovu divovskom samostrelu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije