Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija HNK split

Mace sa splitske kazališne pjace dobile su preslatke kućice

Foto: Facebook/Splitske šape
1/2
03.02.2020.
u 11:42

Mace koje žive na Ujevićevoj poljani, trgu ispred zgrade splitskoga Hrvatskog narodnog kazališta, u ponedjeljak su dobile sedam kućica u kojima će ubuduće živjeti, a njihovim je postavljanjem ujedno najavljena premijera mjuzikla "Bambina".

Humanitarno-promotivnu akciju "Dom za mace s kazališne pjace" osmislili su djelatnici splitskoga HNK koji su u kazališnoj radionici za sedam mačaka izradili kućice nazvane po ljubavnim parovima iz kazališne literature. 

Kućice se tako zovu Romeo, Julija, Tonći, Marijana, Cicibela i Roko, dok je glavna kuća dobila ime Bambina. Izrađene su od vatrootporne šperploče, oslikali su ih kazališni slikari, a postavljene su na travnatu površinu.

Inicijator akcije intendant Srećko Šestan kaže da se prošloga ljeta, kada je došao u Split, iznenadio vidjevši koliko ima mačaka na trgu pred kazalištem, što smatra dobrim jer onda je u kazalištu manje miševa.

"Zanimljivo je bilo što je zaista velik broj turista snimao mačke, kao i dobrota mnogih Splićanki i Splićana koji im redovito nose hranu. Ideja o kućicama nije moja. Prije nekoliko godina s karlovačkim kazalištem bio sam na gostovanju u Antaliji u Turskoj, gdje gradske službe u svim parkovima postavljaju kućice za mace i hrane ih, što je svojevrsna turistička atrakcija", kazao je intendant.

Redatelj mjuzikla "Bambina" Krešimir Dolenčić, koji ima mačku Fridu, postavljanje mačjih kućica pred kazalištem smatra malom ljudskom, dobrom gestom, koja sve ljude čini mrvicu boljima. Iznimno mu je drago što se jedna kućica zove "Bambina" po tankeru iz istoimenoga mjuzikla koji će premijerno biti izveden 14. veljače.

Komentara 1

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
13:18 03.02.2020.

Mačke realno nije briga za te nakaradne kućice dok ljudi kopaju po kontejnerima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije