Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Mace sa splitske kazališne pjace dobile su preslatke kućice

Mace koje žive na Ujevićevoj poljani, trgu ispred zgrade splitskoga Hrvatskog narodnog kazališta, u ponedjeljak su dobile sedam kućica u kojima će ubuduće živjeti, a njihovim je postavljanjem ujedno najavljena premijera mjuzikla "Bambina".
03. veljače 2020. u 11:42 1 komentara 668 prikaza
Foto: Facebook/Splitske šape
Pogledajte galeriju 1/2

Humanitarno-promotivnu akciju "Dom za mace s kazališne pjace" osmislili su djelatnici splitskoga HNK koji su u kazališnoj radionici za sedam mačaka izradili kućice nazvane po ljubavnim parovima iz kazališne literature. 

EPK 2020 Rijeka dobila 140 milijuna kuna za obnovu Galeba i Benčića

Kućice se tako zovu Romeo, Julija, Tonći, Marijana, Cicibela i Roko, dok je glavna kuća dobila ime Bambina. Izrađene su od vatrootporne šperploče, oslikali su ih kazališni slikari, a postavljene su na travnatu površinu.

Inicijator akcije intendant Srećko Šestan kaže da se prošloga ljeta, kada je došao u Split, iznenadio vidjevši koliko ima mačaka na trgu pred kazalištem, što smatra dobrim jer onda je u kazalištu manje miševa.

"Zanimljivo je bilo što je zaista velik broj turista snimao mačke, kao i dobrota mnogih Splićanki i Splićana koji im redovito nose hranu. Ideja o kućicama nije moja. Prije nekoliko godina s karlovačkim kazalištem bio sam na gostovanju u Antaliji u Turskoj, gdje gradske službe u svim parkovima postavljaju kućice za mace i hrane ih, što je svojevrsna turistička atrakcija", kazao je intendant.

Zoran Milanović HRVOJE HORVAT Milanović je izjavom o Parafima i Sex Pistolsima bio najbolji dio oko EPK Rijeka

Redatelj mjuzikla "Bambina" Krešimir Dolenčić, koji ima mačku Fridu, postavljanje mačjih kućica pred kazalištem smatra malom ljudskom, dobrom gestom, koja sve ljude čini mrvicu boljima. Iznimno mu je drago što se jedna kućica zove "Bambina" po tankeru iz istoimenoga mjuzikla koji će premijerno biti izveden 14. veljače.

zbog stresa
Nakon dolaska Doris Pinčić Rogoznice voditeljica HRT-a završila na bolovanju
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality