Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rokajfest Na sinoć završenom trodnevnom jarunskom okupljanju trijumfirali su domaći rockeri, uz solidne strane

Let 3 i na Jarunu potvrdio da je najbolji live sastav u zemlji

05.07.2009.
u 17:50

Domaći rockeri odradili su najbolje nastupe na ovogodišnjem Rokaj festu, koji se protekloga vikenda održao na Otoku hrvatske mladeži na zagrebačkome Jarunu. Očekivano, jer organizatori su se u nedostatku posebno atraktivnih stranih gostovanja okrenuli vodećim tuzemnim imenima i na jednom mjestu okupili velik dio onoga što na hrvatskoj sceni doista vrijedi i traje.

Prvoga dana, pred nekih šest do sedam tisuća ljudi slavu su uvjerljivim nastupima pobrali napokon zavidno usvirani momci iz Hladnog piva, iznenađujuće energične Majke te Psihomodopop, čiji je nastup držan u tajnosti gotovo do samoga početka koncerta.

U subotu, kada se broj posjetitelja popeo bliže brojci od deset tisuća, Let 3 je pokazao zašto je uvjerljivo najbolji live sastav u zemlji: standarno impresivan i teatralan scenski nastup, fantastična sviračka uigranost i zvučna ravnoteža više stilova (punk rock, elektronika, etno elementi...) – sve to spaja se u bujici hitova riječke grupe koja s lakoćom baca publiku u stanje euforije.

Što se tiče inozemnih gostiju, zapažen nastup su u petak imali ska-punk Argentinci Karamelo Santo, dok je u subotu karikirani punk rock engleskih veterana Toy Dolls naišao na mlak prijem – no, barem su se mlađi ili manje naslušani u publici našli u čudu shvativši da je njihova ‘Spiders’ istovjetna ‘Bubašvabama’, pjesmi s kojom se Hladno pivo svojevremeno probilo.

Nastup najvećih internacionalnih zvijezda festivala, škotske grupe Primal Scream, bio je vrlo solidan utoliko što je velik dio koncerta eklektični materijal s ključnih albuma ‘Vanishing Point’ (1997.) i ‘XTRMNTR’ (2000.) dobio prednost nad pjesmama u kojima se neuspješno imitiraju Stonesi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije