Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kinima u rujnu

"Kralj lavova" vraća se potkraj ljeta u 3D tehnici

Kralj lavova
arhiva VL
06.06.2011.
u 13:36

"Kralj lavova" prvi je animirani film koji je sinkroniziran na hrvatski jezik. Tijekom prve kino distribucije vidjelo ga je 315 tisuća ljudi

Na oduševljenje najmlađih, Simba, Mufasa, Nala, Timon i Pumbaa potkraj ljeta vraćaju u hrvatska kina, i to u 3D tehnici. Riječ je o crtiću koji je malo koga ostavio ravnodušnim, dobitniku dvaju Oscara i tri nagrade Zlatni globus. Uz to, "Kralj lavova" ima i zanimljivu hrvatsku povijest: prvi je animirani film koji je sinkroniziran na hrvatski jezik. Tijekom prve kino distribucije pogledalo ga je više od 315 tisuća ljudi, što do danas predstavlja rekord gledanosti bilo kojeg animiranog filma u Hrvatskoj.

Ponukana odličnim uspjesima (Vrlo zapetljana priča, Priča o igračkama 3, Nebesa), kompanija Walt Disney odlučila je ovaj bezvremenski klasik pretvoriti u 3D doživljaj i tako s tom dirljivom pričom upoznati neke nove klince. "Kralj lavova" u hrvatska kina stiže u rujnu ove godine!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije