Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska kao poželjno odredište

Koprivnički umjetnici oslikat će veliku pisanicu za papu

pisanica
Branimir Bradarić/Pixsell
17.02.2010.
u 17:00

Projekt izrade velikih, hiperdimenzioniranih uskrsnih jaja podržava i Ministarstvo turizma, a bit će izložena u Zagrebu, Međugorju, Koprivnici.

Umjetnici iz Koprivničko-križevačke županije u sklopu turističkog roadshowa sedam turističkih zajednica, u ožujku u Rimu, oslikat će pisanicu koju će 17. ožujka darovati Svetom Ocu. Osim u Vatikanu pisanice će biti izložene u Milanu, Međugorju, Koprivnici, Zagrebu... Ove godine će se, inače, roadshow održati u rimskoj galeriji Alberto Sordi od 12. do 21. ožujka 2010., a sudjelovat će turističke zajednice središnje Hrvatske (TZ Koprivničko-križevačke županije, TZ Zagrebačke, TZ Sisačko-moslavačke, TZ Međimurske, TZ Varaždinske, TZ Bjelovarsko-bilogorske i TZ Krapinsko-zagorske županije) kako bi se predstavile posebnosti hrvatskog kontinenta.

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije nastavlja lani započet projekt izrade velikih, hiperdimenzioniranih uskrsnih jaja. Ideju da veliko uskrsno jaje postane hrvatska specifičnost i atrakcija prošle su godine podržali Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, koji su logistički i financijski pomogli izradu i postavljanje velikih uskrsnih jaja (oslikanih u maniri naive) na trgovima, sajmovima i u galerijama New Yorka, Klagenfurta, Budimpešte, Bilbaa, Ferrare i Vukovara. „Pisanice od srca“, kako je službeno ime projekta, bile su postavljene i u Zagrebu, Dubrovniku, Varaždinu, Križevcima, Đurđevcu, Bjelovaru, Molvama i Koprivnici.

Riječ je o jednom od razvojnih turističkih programa koje podupire ministarstvo pozicionirajući Hrvatsku na međunarodnom turističkom tržištu kao visoko vrijednu destinaciju životnog stila (lifestyle) i jednu od vodećih kvalitetnih receptivnih turističkih zemalja Mediterana, uz njegovanje i očuvanje nacionalnih prirodnih i kulturnih vrijednosti.

Oslikavanje pisanica pak raznim tehnikama u Koprivničko-križevačkoj županiji ima dugu tradiciju, a najpoznatiji umjetnici oslikavanja su iz Molvi i Podravskih Sesveta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije