Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADRU SE VRATIO KULTURNI DRAGULJ

Kneževa palača svečano se otvara 10. veljače

Kneževa Palača
Foto: PR
1/4
02.02.2017.
u 14:04

Program otvorenja trajat će punih deset dana, kako i dolikuje mjestu za koje se s pravom može reci da je gnijezdo zadarske kulture

Kneževa palača, zadarski hram kulture i umjetnosti, svečano će biti otvorena 10. veljače. Program otvorenja trajat će punih deset dana, kako i dolikuje mjestu za koje se s pravom može reci da je gnijezdo zadarske kulture.

Rečeno je to na konferenciji za novinare na kojoj su pročelnik za EU fondove Grada Zadra Šime Erlić, ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš i ravnateljica Koncertnog ureda Dina Bušić predstavili program svečanog otvorenja.

Nakon dugog procesa došli smo do kraja. Program donosi pregršt izložbi, koncerata i brojnih zanimljivih sadržaja. Narodni muzej Zadar i Koncertni ured će upravljati palačom. Cilj je postići proslavu čina otvorenja. 10. veljače kreće otvorenje nastupom Gradske glazbe u 17 i 30 sati, a u Narodnom kazalištu i Gradskoj loži nastupit će zadarski zbor Zoranić, Komorni orkestar i Zadarski plesni ansambl.

Prigodan program nastavlja se na Poljani Šime Budinića, dok je otvorenje točno u 20 sati.

Ulaz je naravno, slobodan, rekao je Šime Erlić, gradski pročelnik za EU fondove.

Izložbeni prostor Kneževe palace predstavit će se izložbama “Kabineti čuda”, “ Šest salonskih priča” i “Godine stradanja”, a velika zanimljivost bit će i interaktivna luminoakustična instalacija “Lighterature Reading”.

Glazbena vijest koja je odjeknula je dolazak čuvenog kontratenora Andreasa Scholla koji ce prvi put u Hrvatskoj nastupiti u Zadru,17. veljače, u glazbenoj dvorani Kneževe palace uz pratnju Edina Karamazova.

No,prvi koncert u obnovljenom hramu zadarske kulture održat će Zadarski komorni orkestar koji je u njoj utemeljen, a njegov osnivač Pavle Dešpalj cak je jedno vrijeme ondje i spavao! Potom slijedi koncert jazz orkestra HRT-a kojim će dirigirati Miron Hauser.

Kneževa palača obnovljena je novcem iz strukturnih fondova EU-a. Vrijednost svih radova je oko 40 milijuna kuna. 

>>Božidar Kalmeta: Zadar vodim odlučno, a optužnice su moja stvar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije