Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Klasična glazba promovirat će se i među partijanerima na Zrću

“Olive Classic” dovodi mlade zvijezde u čarobni maslinik u Lunu. Razloge, prednosti i način organizacije festivala razradila je Laura Pavlin u diplomskom radu kojim je završila studij na Vernu.
11. lipnja 2018. u 23:50 0 komentara 705 prikaza
Foto: Andreas Domjanić
Pogledajte galeriju 1/2

Premda se odlučila za studij ekonomije poduzetništva na Vernu, Lauri Pavlin je, kao djetetu zagrebačkih glazbenika, glazba ostala u središtu zanimanja, pa tako i u temi nedavno uspješno obranjenog završnog rada “Osmišljavanje nove glazbene manifestacije radi obogaćivanja paške kulturne ponude”.

Proljetna aukcija Art Salona Zagreba Rekorder je Bukovac prodan za 30.000 eura
 

Diplomska radnja neće ostati mrtvo slovo na papiru u knjižnici, nego će već ovog ljeta, od 11. do 13. kolovoza, zaživjeti kao europski glazbeni festival “Olive Classic”. Na stvaranju detaljnog koncepta, sve do lijepo dizajniranog zaštitnog znaka s uklopljenim plodom masline, Laura Pavlin je u sklopu svoje prakse asistirala Draženu Domjaniću radeći i na ostalim njegovim uspješnim projektima: Muzičkoj akademiji u Lihtenštajnu, ansamblu najboljih mladih glazbenika “Esperanza” i festivalima “Next Generation” u Bad Ragazu u Švicarskoj i “Alpenarte” u Schwarzenbergu u Austriji.

Daša Drndić Odlazak Daše Drndić Htjela je da pamtimo žrtve, a ne nogometaše

Zahvaljujući Domjanićevu nastojanju da barem dio svojih znanja i sposobnosti prenese u Hrvatsku, za ideju festivala klasične glazbe već su se zagrijali novaljski gradonačelnik Ante Dabo, predsjednica Turističke zajednice Marine Šćiran Rizner, kao i Boris Šuljić Boškinac, koji je mnogo više nego samo “otac” karakterističnog turističkog biznisa na Zrću. Svi su oni uvjereni da će se i među partijanerima na poznatoj paškoj plaži pronaći dio publike koji će protutežu toj vrsti zabave potražiti uz klasiku u čarobnom ambijentu maslinika u Lunu, gdje su već lani uređene staze, pozornica i gledalište.

Mirjana Bohanec-Vidović Krešo Golik naš je genijalac, kažem da bi, da je živio u Americi, bio oskarovac

Festivalu bi svake godine partner trebao biti jedan europski grad, a prvi će biti Zagreb, s gostovanjem Zagrebačkih solista i sjajnih mladih glazbenika. To su violinistica Sara Domjanić koja će biti umjetnička ravnateljica, kao rezidentni umjetnici gitarist Petrit Çeku i violončelistica Marie Spaemann, te kao posebne gošće violinistica Tetiana Lutsyk i violistica Isidora Timotijević.

Domjanićeva tvrtka Drado Vision bit će u početnoj fazi i najveći sponzor festivala, a Laura Pavlin je sretna što će Domjanićev i svoj projekt imati priliku sutra, 12. lipnja, predstaviti i članovima Gradskog vijeća u Novalji.

Smrt u Veneciji Nova stranica nove zlatne ere baleta u Zagrebu
Zlatne poluge
U STAKLENKAMA ZA DŽEM
Kupili kuću za 130.000 eura i u njoj pronašli zlato vrijedno čak 650.000 eura
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.