Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi festival

Klasična glazba promovirat će se i među partijanerima na Zrću

Foto: Andreas Domjanić
1/2
11.06.2018.
u 23:50

“Olive Classic” dovodi mlade zvijezde u čarobni maslinik u Lunu. Razloge, prednosti i način organizacije festivala razradila je Laura Pavlin u diplomskom radu kojim je završila studij na Vernu.

Premda se odlučila za studij ekonomije poduzetništva na Vernu, Lauri Pavlin je, kao djetetu zagrebačkih glazbenika, glazba ostala u središtu zanimanja, pa tako i u temi nedavno uspješno obranjenog završnog rada “Osmišljavanje nove glazbene manifestacije radi obogaćivanja paške kulturne ponude”.


 

Diplomska radnja neće ostati mrtvo slovo na papiru u knjižnici, nego će već ovog ljeta, od 11. do 13. kolovoza, zaživjeti kao europski glazbeni festival “Olive Classic”. Na stvaranju detaljnog koncepta, sve do lijepo dizajniranog zaštitnog znaka s uklopljenim plodom masline, Laura Pavlin je u sklopu svoje prakse asistirala Draženu Domjaniću radeći i na ostalim njegovim uspješnim projektima: Muzičkoj akademiji u Lihtenštajnu, ansamblu najboljih mladih glazbenika “Esperanza” i festivalima “Next Generation” u Bad Ragazu u Švicarskoj i “Alpenarte” u Schwarzenbergu u Austriji.

Zahvaljujući Domjanićevu nastojanju da barem dio svojih znanja i sposobnosti prenese u Hrvatsku, za ideju festivala klasične glazbe već su se zagrijali novaljski gradonačelnik Ante Dabo, predsjednica Turističke zajednice Marine Šćiran Rizner, kao i Boris Šuljić Boškinac, koji je mnogo više nego samo “otac” karakterističnog turističkog biznisa na Zrću. Svi su oni uvjereni da će se i među partijanerima na poznatoj paškoj plaži pronaći dio publike koji će protutežu toj vrsti zabave potražiti uz klasiku u čarobnom ambijentu maslinika u Lunu, gdje su već lani uređene staze, pozornica i gledalište.

Festivalu bi svake godine partner trebao biti jedan europski grad, a prvi će biti Zagreb, s gostovanjem Zagrebačkih solista i sjajnih mladih glazbenika. To su violinistica Sara Domjanić koja će biti umjetnička ravnateljica, kao rezidentni umjetnici gitarist Petrit Çeku i violončelistica Marie Spaemann, te kao posebne gošće violinistica Tetiana Lutsyk i violistica Isidora Timotijević.

Domjanićeva tvrtka Drado Vision bit će u početnoj fazi i najveći sponzor festivala, a Laura Pavlin je sretna što će Domjanićev i svoj projekt imati priliku sutra, 12. lipnja, predstaviti i članovima Gradskog vijeća u Novalji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije