Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1000 STRANICA U JEDAN FILM?

Kingovo 'To' na velikom platnu?

13.03.2009.
u 15:20

Warner Bros kreće s predprodukcijom vrlo ambicioznog filma – ekranizacije jednog od najpoznatijih romana Stephena Kinga "It" ("To"), djela tog majstora horora koje ima najkraći naslov, ali je zato najdulje od svih njegovih djela; u hrvatskom prijevodu (Božica Jakovlev, Algoritam) ima 1100 stranica.

Premda je velika većina Kingovih djela ekranizirana, baš ona koja kingoljupci smatraju najboljima – "The Stand" ("Uporište") i naročito "To" – nikad nisu dospjela na veliki ekran, već su bila snimljena samo kao TV-serije, a "To" je i u tom obliku bilo drastično skraćeno te u ABC-ovoj TV-seriji iz 1990. (u kojoj su glavne uloge glumili John Ritter, Harry Anderson, Tim Reid, Annette O'Toole i Richard Thomas) nema mnogih po mišljenju obožavatelja ključnih scena.

Priča tog "horor-romana rijeke", najprodavanije knjige 1986., odvija se u dva razdoblja, 1958. i 1985. Skupina djece, nazvana "klub gubitnika", mora se suočiti s nezamislivim zlom dospjelim s drugog svijeta, i kao dvanaestogodišnjaci uspjevaju poraziti, ali ne i do kraja potući to zlo, koje se svakom prikazuje kao njegov najveći užas, a najčešće uzima oblik strašnog klauna Pennywisea. Dvadeset i sedam godina kasnije, zlo se opet budi u novom ciklusu, i odrasli "gubitnici", koji su zaboravili svoju bitku iz djetinjstva, moraju se ponovno okupiti i opet mu se suprotstaviti.

Za pisanje scenarija za filmsku verziju Kingova djela Warner Bros angažirao je Davea Kajganicha ("Invazija", nova verzija "Groblja kućnih ljubimaca"), koji bi trebao priču premjestiti u današnje vrijeme. Koliko će to biti moguće, i hoće li se u Warneru ipak odlučiti za film u dva dijela (jedan u kojem se "gubitnici" protiv "Toga" bore kao djeca i drugi u kojem su odrasli), ili će pokušati nemoguću misiju stiskanja Kingove monumentalne priče u jedan kinofilm, tek će se doznati.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije