Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Jugendstil u Muzeju Marton traje sve do 20. srpnja

marton_nnn_kul_180412
\"
18.04.2012.
u 14:02

Zagrebačkoj publici prvi se put predstavljaju remek-djela europske primijenjene umjetnosti iz razdoblja secesije

Izložba “Jugendstil” otvara se u petak 20. travnja u zagrebačkom Muzeju Marton i ostaje otvorena sve do 20. srpnja. Izložba će zagrebačkoj publici prvi put predstaviti remek-djela europske primijenjene umjetnosti iz razdoblja secesije, a u njenoj realizaciji, uz Muzej Marton, sudjelovali su Muzej primijenjene umjetnosti iz Beča, Muzej primijenjene umjetnosti iz Budimpešte i zagrebački Muzej za umjetnost i obrt.

Izložba, među ostalim, donosi predmete iz radionice jednoga od najznačajnijih pripadnika austrijskog secesijskog pokreta, arhitekta i dizajnera Josefa Hoffmana, a posjetitelji će vidjeti i jedan Tiffanyjev servis te 23 erotska crteža Roberta Auera, koji su zabranjeni za djecu i mlade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije