Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministranti

Jedan od najboljih domaćih rock-albuma tekućeg i krutog desetljeća

Ministranti
02.11.2022.
u 15:22

"Rock je mrtav" novi je album riječkog benda Ministranti

”Bare i Majke, turbofolk, trap, cajke”, prve su riječi programatske uvodne pjesme “Rock je mrtav” istoimenog albuma Ministranata. I tako redom, na albumu “Rock je mrtav” iz pjesme u pjesmu čut ćete puno zanimljivih opservacija o svakidašnjici, potkrijepljenih sjajnom svirkom sastava koji je proglasio rock mrtvim.

Ministranti su riječka postava čiji bi članovi iskustvom i znanjem mogli biti nadbiskupi, a ne ministranti domaće scene. Nastali su u vrijeme pandemije i zatvaranja, ali i, kako se u press objavi kaže, “u vrijeme potpune društvene i medijske rezignacije oko rock’n’roll glazbe”. Članovi Ministranata su gitarist Dražen Baljak, pjevač Robert Šuša, bas-gitarist Vedran Vučković te bubnjar Voljen Korić. Iskusnu postavu može se opisati svakako, samo ne kao debitante, a na debitantskom albumu “Rock je mrtav” ponašaju se upravo suprotno naslovu albuma. Naime, radi se o jednom od najbolje odsviranih i zamišljenih domaćih rock-albuma ne samo ove godine. Često će vam se činiti da je na vokalima Prlja, a sve skupa dovest će vas do pitanja ima li u Rijeci uopće loših rock-sastava. Ukratko, Ministranti ispunjavaju sve uvjete i zaduženja koja desetljećima postavlja riječka rock-scena i s deset konciznih pjesama, izvrsnom svirkom i aranžmanima pjesama, organskim zvukom iskusnog benda u napadu, uzbudljivom međuigorm gitara i ritam sekcije te duhovitim tekstovima koji propitkuju svakodnevne neuroze zvuče bolje od većine bendova koji postoje puno dulje od njih.

Glazbu i tekstove potpisuje Dražen Baljak, a aranžmani su timsko djelo cijele postave. Snimatelj i producent albuma iskusni je Matej Zec što objašnjava puni, organski zvuk ploče koja nudi puno toga, pri čemu se “Indija” nameće kao jedna od najboljih domaćih pjesama ove godine, a komotno su je na jednom od dva ovogodišnja albuma mogli objaviti i Red Hot Chili Peppers. Osim digitalne verzije koja je sada dostupna za slušanje na svim streaming platformama, bit će objavljeno i vinilno izdanje albuma, koje bi nakon posljednjih pothvata Cojonesa i Jonathana moglo biti najbolji domaći rock-album tekućeg i krutog desetljeća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije