Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ples

Istražujem može li se eliminirati znanje plesa

ferlin
Davor Visnjic/Pixell
28.01.2010.
u 17:10

Predstavom "Nastup" koju će zagrebačka publika moći premijerno vidjeti u četvrtak u ZeKaeM-u, Matija Ferlin imat će treću vlastitu premijeru u godini dana.

Predstavom "Nastup" koju će zagrebačka publika moći premijerno vidjeti u četvrtak u ZeKaeM-u, Matija Ferlin imat će treću vlastitu premijeru u godini dana. Riječ je o plesnoj predstavi za koju ovaj mladi i perspektivni koreograf i plesač tvrdi da je prilično drugačija od njegovih prošlih predstava.

- Ovo je moja prva veća predstava u kojoj nisam prisutan kao plesač, nego sam isključivo koreograf što znači da prvi put ne koreografiram samoga sebe - kaže mladi Puljanin.

Zašto baš ime "Nastup"?

- Nastup je širok pojam. Obuhvaća stvari i izvan kazališta i plesa. Tražio sam neko objektivno ime za ono što istražujem, a kako me zanimala sama dekonstrukcija “izvedbe”, nastup se učinio kao idealan odabir zajedno s svim svojim referencijama koje iz njega proizlaze.

Netipična predstava

Kazali ste da je ovo jedna netipična predstava za vas, jedan od razloga je što ne plešete u njoj. Postoji li još što drugačije?

- Da, u ovoj predstavi jedna od bitnih premisa bila je eliminacija značenja unutar pokreta. Usredotočili smo se na istraživanje forme. Kroz taj proces deklariram što me zanima unutar formalnog pristupa plesu.(s obzirom na to da sam inače “ne plesan” u svojim predstavama). Zanimalo me je li moguće eliminirati predznanje plesača i s tom premisom pokret distribuirati u prostor. Nastup se sastoji od 12 zasebnih koreografija koje prikazuju određene dosege toga našeg istraživanja.

Suradnja s Kanađanima

Kanadska produkcijska kuća "Constellation Records" radi Vam radi glazbu.

- Točno i odlučili smo kontekstualizirati već postojeću glazbu i dati joj određenu funkciju, a ne stvarati novu. Oni su već radili s mnogim koreografima u Kanadi, a zanimljivi su zbog svoga specifičnoga glazbenog jezika. Naša publika je neke od tih bendova imala prilike vidjeti u Močvari ili &DT-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije