Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

INTERLIBER, 42. međunarodni sajam knjiga

Interliber
Foto: Promo
1/4
07.11.2019.
u 10:17

Zagrebački velesajam i ove godine u studenom postaje in mjesto u gradu. Najomiljeniji sajam za sve generacije INTERLIBER vraća se od 12. do 17. studenog na radost svih knjigoljubaca.

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare.

Više od 350 izlagača popunit će knjigama najrazličitijih žanrova tri paviljona Zagrebačkog velesajma. Bogatu knjišku ponudu nadopunit će uvijek zanimljivi i raznovrsni sadržaji za sve uzraste, od predstavljanja novih knjiga, druženja i razgovora s književnicima, susreta nakladnika, knjižara i knjižničara, do književnih čitaonica i radionica, okruglih stolova, kvizova, dodjela književnih nagrada, aukcije starih i rijetkih knjiga...

O ozbiljnim književnim temama raspravljat će se u Premium programu koji će ugostiti i inozemne pisce, a uređuju ga eminentni urednici hrvatske književne scene. Izložbeni prostor Ruske Federacije, koja se na Interliberu predstavlja i ove godine, hrvatskoj će publici ponuditi široku paletu moderne ruske književnosti – od poezije do povijesnih djela i prijevoda.

Foto: Arena Hospitality Group

Brojni naslovi svjetski poznatih bestselera i književne spisateljske zvijezde samo su „mali komadić raja“ koji se nudi na najboljem književnom sajmu u okruženju, a rado ga posjećuju i svoj interes i zadovoljstvo na njemu pronalaze jednako i djeca i poslovni ljudi i umirovljenici.

Velesajamska knjiška riznica zlata mjesto je susreta zaljubljenika u pisanu riječ. Ljubav prema knjizi podrazumijeva i potrebu za širenjem vidika. Izdvojena tema ovogodišnjeg Interlibera je ZNANJE I UČENJE, čemu su posvećeni dani petak i subota (15. i 16.11.).

U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma održavat će se Sajam hrvatskog obrazovanja, Sajam svjetskog obrazovanja i konferencija „Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska“, a predstavit će se više od 50 izlagača iz Hrvatske i svijeta. Na najvećem i najvažnijem sajmu knjiga u Hrvatskoj i mali i veliki, i školarci i poslovni ljudi, koji žele nastaviti svoje obrazovanje ili usavršiti svoje vještine, mogu pronaći najbolje programe obrazovanja, od osnovnih i srednjih škola, studiranja i jezičnih tečajeva, pomoći u učenju, do poslovnih edukacija, treninga, savjetovanja, stručnog usavršavanja i sl.

Foto: Arena Hospitality Group

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba.

Više o sajmu možete pronaći na web stranici Zagrebačkog velesajma www.zv.hr ili na službenoj facebook stranici na kojima se redovno ažuriraju sve novosti vezane uz Interliber.

Ulaz na Interliber je besplatan.

„Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet.“ – Nelson Mandela

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije