Naslovnica Kultura Kazalište

Refleksija na opus redatelja Pedra Almodóvara u plesnoj izvedbi "Sola"

Uključite se u nagradni natječaj jer dijelimo dvije karte za predstavu Mogući koncert / granice
06. veljače 2017. u 10:15 166 prikaza
ZPC
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/4

Očekuje nas čak dvanaest plesnih izvedbi u Zagrebačkom plesnom centru u veljači. Osim suvremenih koraka, posjetitelji će moći uživati i u dodatnom programu iz područja plesne umjetnosti - od dječje predstave "Pinokio" koja je na rasporedu 12. i 19. veljače u 11 sati do "Plesnih filmskih večeri" koje će se održati 23. veljače s početkom u 20 sati.

Refleksija na opus redatelja Pedra Almodóvara u izvedbi "Sola"

Propitivanjem granica i njezinih linija bavit će se Mirjana Preis - koreografkinja te autorica plesno-glazbene predstave "Mogući koncert / granice". Ples je vertikalni izraz horizontalne želje legaliziran glazbom, rekao je G. B. Shaw. Na vama je da donesete zaključak 8. i 9. veljače u 20 sati. U režiji Renate Carole Gatice te koreografiji i izvedbi Zrinke Lukčec – Kiko, a kroz refleksiju na opus redatelja Pedra Almodóvara, umjetnice će nastojati odgovoriti na pitanje: Što se događa pomicanjem granica kada Kitsch postaje umjetnička kategorija, suvremena estetska kategorija koja podrazumijeva pretjerivanje, prenaglašenost, jednostavno too much kao bazične elemente izražavanja emocija, senzibiliteta. Izvedba je na rasporedu 10. i 11. veljače u 20 sati.

x Suvremeni ples BADco. kreće u novu izvedbenu sezonu

Dječji program u ZPC-u

Povedite djecu na ples! Ples im se predstavlja kao umjetnost koja je neraskidivo povezana s glazbom, a kojom se prenose pozitivne poruke - smijeh i radost. Plesno-igrana predstava "Pinokio" bazirana je na plesnom izričaju. Kroz predstavu se provlači nekoliko plesnih i glazbenih stilova, a predstavlja se i glazba koju je skladao Damir Šimunović. Dinamičan i edukativni "Pinokio" namijenjen je djeci od 3 godine pa na dalje.

Kako do ulaznica?

Blagajna Zagrebačkog plesnog centra (Ilica 10/1) otvorena je za javnost svakog dana od 16 do 20 sati, a vikendom sat vremena prije predstave. Ulaznice možete rezervirati putem e-adrese: ples.zpc@gmail.com ili kontakt broja 091 487 2563. Novosti pratite putem službene Facebook stranice.

Natječaj traje do 8.veljače u 10 sati. Biramo najkreativniji odgovor na pitanje ''Zašto je za vas važno biti dio kulturne scene?'' koji nagrađujemo s 2 ulaznice za predstavu 10.2. u 20 sati.

Dobitnik je:

Josip Horvat 

Čestitamo!

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan