Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Kordej

Igor Kordej megazvijezda stripa u Booksi

Igor Kordej
Radomir Sarađen/arhiv Booksa
15.02.2013.
u 10:10

Djela ovog čuvenog strip crtača nalaze u privatnim i javnim kolekcijama po cijelom svijetu, od Washington Library of Congress, do ureda Georgea Lucasa

U utorak, 19. veljače u 19 sati, u sklopu tribine Strip-tease Matka Vladanovića, u Booksi će gostovati Igor Kordej, čuveni strip crtač čiji se originali ilustracija i stripova nalaze u privatnim i javnim kolekcijama po cijelom svijetu, od Washington Library of Congress, do ureda Georgea Lucasa.

Od kraja sedamdesetih, kao član slavnog Novog Kvadrata, Kordej objavljuje stripove i ilustracije u domaćim magazinima i časopisima (Polet, Stripoteka, Spunk i ostali), ali i u frankofonim i skandinavskim zemljama, te Španjolskoj, Engleskoj, Njemačkoj, SAD i zemljama Latinske Amerike. Uskoro počinje raditi uglavnom za strane izdavače, pa tako crta Tarzana i Star Trek: The Next Generation, da bi zatim prešao u Marvel gdje je radio na cijelom nizu junaka i serijala, počevši od Black Widow, preko Cablea i Soldiera X, pa sve do X-Treme X-Men i New X-Men.

Dobitnik je brojnih nagrada za ilustraciju i strip u zemlji i inozemstvu. Živio je u Francuskoj, Danskoj i Kanadi, a odnedavno ponovno živi i radi u Zagrebu, zaokupljen uglavnom radom za poznatog francuskog izdavača Delcourt.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije