Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje ZKM-a u Beogradu

"Hinkemann" u Srbiju vratio vjeru i ljubav u teatar

Scene iz predstave
Foto: arhiva ZKM
25.01.2017.
u 13:18

Svoje oduševljenje publika je pokazala gromoglasnim i dugim pljeskom na kraju predstave, pravim ovacijama, izvjestili su iz Narodnog pozorišta dodajući da je za ovu predstavu danima vladao veliki interes pa su mnogi ljubitelji kazališta ostali bez ulaznica

Kultna i višestruko nagrađivana predstva Zagrebačkog kazališta mladih "Hinkemann", kojajed ovjenčana i Nagradom hrvatskog glumita za najbolju predstavu u cijelini,  s velim je uspjehomn gostovala u Beogradu, u  prepunoj dvorani Velike scene Narodnog pozorišta u Beogradu.

„Publika je s velikom pozornošću pratila maestralu glumu nadahnutog ansamba ZKM-a, režiranu preciznom i maštovitom rukom mladog, nadarenog redatelja, koji je iz sjajnog teksta izvukao još sjajniju predstavu. Svoje oduševljenje publika je pokazala gromoglasnim i dugim pljeskom na kraju predstave, pravim ovacijama i uzvicima bravo sa svih strana“, izvjestili su iz Narodnog pozorišta dodajući da je za ovu predstavu danima vladao veliki interes „pa su mnogi ljubitelji kazališta ostali bez ulaznica“.

Mladom redatelju Igoru Vuku Torbici upravo je ovaj angažman u ZKM-u bio prva predstva koju je radio u Hrvatskoj, a došao je s velikom "preporukom", predstavom "Razbijeni krčag" kojeg je režirao u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i u kojme glavnu ulogu tumači Nebojša Glogovca, što je i zagrebačka kazališna publika vidjela u sklopu Dana satire Fadila Fadžića. Reakcijama kritičara i publike u Beogradu dokazale su da je  "Hinkemann"  najbolja predstava, a društvene mreže  danas su prepune komentara o tome da je ova predstava Srbiji vratila vjeru i ljubav u teatar.

Predstavi je nazočio veliki broj poznatih osoba iz srpskog javnog i kulturnog života. Tako su na predstavu došli - hrvatski veleposlnik u Srbiji Gordan Markotić, veleposlanik SAD-a Kyle Scott, veleposlanik Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović te predstavnici Diplomatskog zbora. Na predstavi su bili i beogradski glumci kao što su: Svetlana Bojković, Nataša Ninković, Vesna Čipčić, Branko Cvejić, Vanja Ejdus, Olga Odanović, Branka Pujić, Nenad Maričić, Branka Petrić, Aleksandar Srećković, Branislav Lečić  te redatelji Egon Sain, Nikita Milivojević, Ivana Vujić, Tanja Mandić Rigonat, Kokan Mladenović  i veliki broj novinara i kazališnih kritičara te umjetnika

Uspjehom predstave i reakcijama beogradske publike oduševljena je ravnateljica ZKM-a Snježana Abramović Milković, a kako je istaknuo direktor Drame Narodnog pozorišta Željko Hubač, veoma je zadovoljan uspješnom suradnjom sa ZKM- om  i nada se njenom nastavku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije