Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Giljotina domaće proizvodnje uz fotografije s prosvjeda u Zagrebu

izložba, Darko Bavoljak, Budućnost 2011
arhiva VL
23.03.2011.
u 10:22

Simbol giljotine postaje provokativnim sredstvom poticanja promatrača da "mućne glavom" o biti prosvjeda koji nam se događaju na zagrebačkim ulicama

Postav izložbe sastoji se od objekta, "Giljotine" domaće proizvodnje, Bavoljakova uratka koji je simulacija "ready-madea" te naprave francuskog porijekla i fotografija koje je autor snimio za prosvjeda u Zagrebu 2010. godine. Tako simbol giljotine postaje provokativnim sredstvom poticanja promatrača da "mućne glavom" o biti tih događanja, a strukturama vlasti podsjetnik na činjenicu da dva stoljeća "modernizacije" nisu nimalo naudila starom, uvijek iznova funkcionalnom, karakteru karmičkog, fatalnog "boga" Saturna niti umanjila učinkovitost njegovih "bolnih rezova" na koje garnitura na tronu može i u trećem mileniju računati. Izložba je u isti mah i efektno upozorenje na užasne "nusefekte" koje pretjerana revolucionarno / represivna revnost proizvodi u društvu...  zapisao je Branko Cerovac u najavi zanimljive izložbe Darka Bavoljaka "Budućnost 2011".

Izložba se otvara u riječkoj galeriji O.K. u petak, 25. ožujka u 21 sat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije