Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Mortal kombajn"

Gadno je kada vam glumac pljune u lice i kaže da ste p....

Mortal kombajn, Narodno pozorište Sarajevo, u HNK Zg
arhiva VL
05.03.2012.
u 15:46

Ansambl igra hrabro, ističu se Ermin Sijamija, u ulozi vođe bande i sina obitelji koja se raspada te Ejla Bavčić-Tarakčija kao njegova luda sestra, što je zagrebačka publika i te kako znala nagraditi

Previše su rijetka, gotovo slučajna gostovanja bosanskohercegovačkog teatra u Zagrebu. Tu je nepravdu donekle ispravio zagrebački HNK ugostivši Narodno pozorište iz Sarajeva s predstavom “Mortal kombajn”. Dramu poljskog dramatičara Paweła Sale, u režiji Dine Mustafića, gledali smo s tri godine zakašnjenja, a ona donekle podsjeća na neke naše dramske tekstove koji se bave sve žešćim nasiljem svuda oko nas.

Priču iz Poljske u kojoj je važan dio religija glumci iz Sarajeva igraju kao priču o uličnom nasilju i bandama u Bosni. Pritom su žestoki i udaraju ravno u pleksus. Štoviše, nasilje na pozornici pojačano je njihovim izravnim obraćenjem publici. Gadno je kad vam glumac pljune u lice i kaže da ste pi..., ali mora im se priznati da su im argumenti neoborivi te da nas s pravom prozivaju zbog šutnje i potpune pasivnosti.

Nižu se tako crtice o navijačima, uličnim bandama, raspadu obitelji, korupciji, lažnim intelektualcima, lažnim facama novog doba, religiji... Poljska, Bosna, Hrvatska... zapravo svejedno.

Ansambl igra hrabro, ističu se Ermin Sijamija, u ulozi vođe bande i sina obitelji koja se raspada, te Ejla Bavčić-Tarakčija kao njegova luda sestra, što je zagrebačka publika i te kako znala nagraditi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije