Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nikad dosta

Franšiza “Gospodar prstenova” dobit će nove nastavke

Amazon
06.03.2023.
u 10:52

Tolkienovo Međuzemlje producentima je zlatna koka, a Warner Bros. Discovery i New Line Cinema objavili su da planiraju još snimiti još filmova, ali novog direktora Warner Bros. Discoveryja mnogi optužuju za nedostatak originalnosti

Veliko spajanje medijskih kompanija Warner i Discovery prošle je godine uzburkalo filmski svijet. Za niz nedavnih kontroverznih odluka poput otkazivanja već snimljenih filmova i serija i odbijanjem novih, ponešto riskantnijih projekata, mnogi krive novog direktora Davida Zaslava, optužujući ga da se vodi, i to prilično transparentno, samo željom za brzom i lakom zaradom.

A posljednja je Zaslavova najava, da Warner Bros. Discovery i studio New Line Cinema planiraju oživiti filmsku franšizu “Gospodar prstenova”, ljubiteljima čuvenog Tolkienova djela, poprilično loše sjela.

Opće je poznato kako su filmske franšize temeljene na knjigama i stripovima za hollywoodske producente zlatna koka. Već postojeće baze fanova osiguravaju im siguran i visok broj gledatelja, a silni nastavci stalan priljev novca. A budući da je originalna trilogija “Gospodar prstenova” Petera Jacksona uprihodila vrtoglave tri milijarde dolara, gotovo jednako kao i, doduše žestoko kritizirana, trilogija “Hobit”, ne čudi da je Zaslav odlučio nastaviti s mužnjom megapopularnog Međuzemlja, a navodno su u planu i novi filmovi o još jednom golemom i beskrajno profitabilnom fenomenu, Harryju Potteru.

Očigledno je da vodstvo novostvorenog konglomerata Warner Bros. Discovery takvim igranjem na sigurno pokušavaju prebroditi kaotično prvo razdoblje nakon spajanja tih medijskih divova, no vrijedi se podsjetiti i da je prvotno, originalni “Gospodar prstenova” bio vrlo rizičan potez, a koji se višestruko isplatio i ostao upisan u filmskoj povijesti. Osim toga, sasvim je moguće da će na tržištu jednostavno nastati zasićenje sadržajem “Gospodara prstenova”, što bi moglo imati i katastrofalne rezultate. Naime, konkurentski Amazon posjeduje televizijska prava na dio Tolkienove priče, prema kojoj su snimili i iznimno skupu seriju “Rings of Power” koja je izašla prošle godine.

Bilo kako bilo, novi “Gospodar prstenova” još uvijek je u povojima, a iako je zasad sve obavijeno velom tajne, šuška se da će se redateljske palice možda ponovno prihvatiti slavni Peter Jackson. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije