Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
književna tribina

Dunja Matić i Martina Vidaić susreću se u Booksi

Goran Kovacic/Nel Pavletic/PIXSELL
18.10.2023.
u 09:54

Tribina "Spisateljice u dijalogu" analizirat će "Mirovanje" Dunje Matić i "Stjenice" Martine Vidaić

Treća sezona književne tribine "Spisateljice u dijalogu" koju u ime Hrvatskog društva pisaca organizira neumorna Luiza Bouharaoua nastavlja se u petak u zagrebačkom klubu Booksa, gdje će se susresti prozaistice Dunja Matić i Martina Vidaić.

Tribina "Spisateljice u dijalogu" prostor je razmjene među autoricama različitih generacija i faza u spisateljskim karijerama, spajajući etablirane autorice s debitanticama, odnosno autoricama nove generacije. Bouharaoua ovim programom istražuje odnose među generacijama te odgovara na pitanje što "mlade" autorice mogu naučiti od "starijih", ali i obrnuto.

Fokusirajući se na roman "Mirovanje" Dunje Matić, koji je dobio regionalnu nagradu Štefica Cvek, te Europskom nagradom za književnost ovjenčan roman "Stjenice" Martine Vidaić, ovo izdanje "Spisateljica u dijalogu" zaći će duboko u psihološki život dviju junakinja koje se bore s depresijom te se pozabaviti egzistencijalnim pitanjima koja su autorice svojim romanima istražile.

Ovogodišnji program u klubu Booksa predstavit će ukupno osam autorica za koje su organizatori ocijenili da se hrabro suočavaju s prošlošću i promišljeno oblikuju budućnost, a među kojima su i Suzana Matić, Rajna Racz, Lidija Deduš, Zrinka Posavec, Mima Juračak i Tea Tulić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije