Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USUSRET PREMIJERI

Dolenčić novinarima: Dajte mi barem pet kartica teksta

Krešimir Dolenčić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
07.08.2014.
u 17:17

Istaknuo je da se novi “Dundo Maroje” igra na zadnjem slobodnom prostoru u Gradu

        “Ovaj ‘Dundo’ izraz je našeg bola i dišpeta”, rekao je redatelj Krešimir Dolenčić predstavljajući na jučer održanoj presici drugu dramsku premijeru Igara, Držićeva “Dunda Maroja”, festivalski dramski ansambl, koji je za tu predstavu okupio glumce iz šest kazališta i studente, te svoje suradnike.

Istaknuo je da se predstava igra na zadnjem slobodnom prostoru (koji nisu zaposjeli kafići i restorani), na Držićevoj poljani, opisao nemoguće uvjete u kojima je ekipa radila uz punu koncentraciju i neizmjeran entuzijazam, te rekao: "Maknuti “Dunda” izvan zidina značilo bi poraz!" No, bilo bi zanimljivo čuti što bi redatelju Krešimiru Dolenčiću, koji je s punim srcem branio svoj autorski i glumački tim, rekao intendant Igara Krešimir Dolenčić, jer je redatelj imao i podrobne upute za novinare kako pratiti “Dunda”. Pri tome nije pledirao na ocjenu (pozitivnu ili negativnu) nego na medijski prostor, te poručio da ovaj novi “Dundo” zaslužuje barem pet kartica teksta. Premijera je u subotu 9. kolovoza.

>>  U ponoć, kada utihne promet, Gradom se počne šuljati Pomet

Komentara 1

MA
marinka
17:52 08.08.2014.

Ma se je trijeba s bremenom akomodavat; trijeba je bit vjertuozu tko hoće renjat na svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije