Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K. GARCIA I M. STOHL

Divna stvorenja – prirodne sile u običnom južnjačkom gradu

Divna stvorenja
unknown
15.10.2011.
u 12:30

Roman govori o ljubavi tinejdžera natprirodnih sposobnosti, nerazdvojnih do Lenina 16. rođendana kad će se za nju boriti sile Svjetla i Tame

Roman K. Garcije i M. Stohl "Divna stvorenja" govori o ljubavi tinejdžera natprirodnih sposobnosti. Svjetla reflektora usmjerena su na Ethana Watea, zvijezdu školskog košarkaškog tima koji jedva čeka da završi srednju školu i napusti južnjački gradić u kojem je odrastao. Život mu je postao težak otkako mu je umrla majka, a otac se povukao u svoju radnu sobu i posvetio pisanju knjiga. Tada u njegov život ulazi Lena Duchannes – neobična djevojka koja mu se prije toga neko vrijeme pojavljivala u snovima ili, bolje reći, u noćnim morama. Ona pripada obitelji čarnika, čiji su članovi oduvijek posjedovali natprirodne moći. 

Upoznajući tajnovitu Lenu Ethan biva izložen putovanju kroz vrijeme, smrtnim opasnostima i fatalnoj ljubavi. Dvoje tinejdžera postaje nerazdvojno u trenutku kad do Lenina 16. rođendana – kad će se za nju boriti sile Svjetla i Tame – preostaje tek šest mjeseci. Da bi se spasila, ona i Ethan prisiljeni su upustiti se u borbu protiv natprirodnih sila i predrasuda uskogrudnih ljudi. No Dobro i Zlo nisu jasno omeđeni niti su baš uvijek suprotstavljeni. 

U gotičkoj tradiciji romana Anne Rice autorice evociraju mračan svijet ispunjen natprirodnim silama u naizgled posve običnom južnjačkom gradiću opsjednutom rekonstruiranjem bitaka iz Američkog građanskog rata i duboko odanom tradiciji pristaša Juga. Intenzitet Lenine i Ethanove potrebe da budu zajedno gotovo je opipljiv, detaljni opisi živopisno dočaravaju jedan autentičan svijet, no osnovna privlačna snaga ove priče počiva na dočaravanju snage sudbonosne ljubavi između dvoje glavnih junaka. Knjiga se prodaje za 169 kuna, a izdavač je Naklada Ljevak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije