Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENADA U 45. godini preminuo je glazbenik Dino Dvornik, osnivač hrvatskog funka

Dino Dvornik (1964-2008) - Otišao je gore, svom papi Borisu

Policija je u stanu Dvornikovih provela cijelu nedjelju
Foto: Anto Magzan
Autori: Diana Glavina, Petra Maretić Žonja, Marin Levaj
07.09.2008.
u 19:02

Nema više Dina Dvornika. Na balkonu njegova stana na zagrebačkim Oranicama 26 u kojem je i preminuo spuštene su crne rolete. Na prozorima stana na prvom katu još nema ni svijeća, no susjedi koji su čuli nesretnu vijest okupljaju se pred ulazom u stambenu zgradu kao da ne vjeruju da je to istina, da je Dino otišao u snu.

Čekaju što će reći istražni sudac koji je jučer satima bio u Dinovu stanu ili netko od dvojice policajaca koji su ulazili i izlazili iz njegova stana i opet se vraćali. Ne mogu vjerovati da više nikada neće vidjeti svog slavnog susjeda kojeg su, iako su ga rijetko viđali, voljeli vidjeti i popričati s njim. Žele doznati od čega je umro, što mu se dogodilo...

Nije izgledao najbolje
Čuju se priče kako ga je jedna susjeda vidjela u četvrtak i da nije baš najbolje izgledao. Navodno je jako smršavio.

– Čula sam da se predozirao– čuju se komentari. Neki susjedi vjeruju, neki odbacuju tu tvrdnju.

– Bio je dobar susjed, što da vam kažem, ali rijetko sam ga viđala. Od zadnjeg susreta prošlo je otprilike mjesec dana. Jako mi je žao što ga više nema – kratko je komentirala jedna Dinova susjeda. U pjevačev stan, osim policije, ulaze samo obiteljski prijatelji.

Prvi je došao Joško Lokas, ubrzo i glumac Ivica Vidović, pa Željko Banić iz Songkillersa. Svi slomljeni viješću, mole da ih se ništa ne pita. Isto je po prijateljici poručila i Dinova supruga Danijela koja jučer nije izlazila iz stana.

– Danijela moli da je se ne uznemirava. Sutra će dati izjavu – poručila je obiteljska prijateljica.

Čekao novi album
Silvije Varga, vlasnik diskografske kuće Dancing Bear za koju je Dvornik snimao novi album pod radnim nazivom “Pandorina kutija”, otkrio je da je, nakon pet godina izdavačke stanke, Dino očekivao velik uspjeh.

– Sad mi je Danijela javila i teško mi je od šoka govoriti o našim planovima s Dinom. U petak smo se dogovarali o predstavljanju spota za prvi singl “Hipnotiziran” koji je trebao izaći za tjedan dana, a album smo planirali izdati u listopadu ili studenom.

Bio je u kreativnoj fazi, pun ideja, stalno je nešto mijenjao i u posljednje vrijeme non-stop ponavljao da smo samo sto metara od cilja. Namjerno smo izdali malo žešću prvu pjesmu kako bismo izazvali šok, ali ostale su bile više u njegovu funky stilu. Jako se veselio i bili smo sigurni da će album nakon pet godina stanke postići velik uspjeh – ispričao nam je Varga.

Uzrok još nepoznat
Tek će toksikološka analiza otkriti uzrok smrti Dina Dvornika, no prema neslužbenim informacijama iz medicinskih krugova, Dvornik je posljednjih nekoliko mjeseci, navodno od proljeća, bio u dubokoj depresiji, a u stanju teške depresije često se javljaju i suicidalne misli.

Zasad se može samo nagađati je li i kakve stimulanse uzeo Dvornik večer prije smrti, no medicinski je dokazano da su depresija, alkohol i tablete iznimno opasna kombinacija. Čovjek utone u san, a u snu se mogu blokirati centri za disanje u mozgu, što uzrokuje komu i smrt.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije