Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARIZ

Degasov crtež prodan za nevjerojatnih 462.500 eura

Degas
Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
1/6
11.07.2016.
u 08:39

Sliku su 1940. ukrali nacisti, a nađena je u ormaru bivšeg njemačkog veleposlanstva

Crtež francuskog slikara Edgara Degasa koji su 1940. ukrali nacisti, nedavno vraćen obitelji vlasnika, prodan je u nedjelju za 462.500 eura na aukcijskoj prodaji blizu Pariza.

Jedan talijanski kolekcionar je telefonom kupio "Poprsja triju plesačica", precizirala je aukcijska kuća Osena, koja je organizirala prodaju, prenosi AFP.

Crtež ugljenom na paus-papiru Degas je nacrtao oko 1898.godine. Crtež je bio procijenjen na između 350.000 i 450.000 eura.

U kolovozu 1940. konfiscirali su ga nacisti od židovskog liječnika Mauricea Dreyfusa. Crtež je pronađen 1951. u ormaru bivšeg njemačkog veleposlanstva a 65 godina kasnije djelo je pomoću nove procudure koju je pokrenulo ministarstvo kulture vraćen obitelji vlasnika, koja ga je odlučila prodati.

>> Kad ružno postane lijepo: Olupine kao umjetnička djela

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije