Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

Čizme slobode - roman o životu Satana Panonskog

knjiga, o Satanu Panonskom
arhiva VL
09.07.2011.
u 14:27

Ova knjiga je nešto kao memorijalno zdanje i poklon fanovima Satana koji se “okupljaju” na web stranici satanpanonski.blog.hr

Punkerima – poginulim, obogaljenim, uhapšenim, zarobljenim, poludjelim, ubijenim ili izbjeglim u vrijeme bratoubilačkog rata, a posebno Ivici Čuljaku Kečeru II, stoji u posveti knjige “Čizme slobode”, nakon nedavne premijere dokumentarnog filma o životu Satana Panonskog, još jednom hommageu što ga ovom vinkovačkom umjetniku i performeru ispisuju njegovi poklonici.

 Riječ je o romanu koji fiktivnim poveznicama hvata realne fragmente, ponajprije one iz osobnog iskustva autora Ivana Glišića, jednog od utemeljitelja punk pokreta u bivšoj državi i najbližih prijatelja Satana Panonskog te recenzenta Daniela Radočaja, koji potpisuje grafički dizajn ovog originalnog projekta. U knjizi su autentične fotografije iz njegove privatne kolekcije te nikad objavljeni crteži iz Satanova pera.

– Imena i datumi su promijenjeni, kao i slijed događanja, sve ostalo potpuno je realno – kaže Puljanin Daniel Radočaj. Moglo bi se reći da je u pitanju “dvojezična” knjiga: hrvatski punkeri komuniciraju hrvatskim jezikom, srpski govore srpski, pa roman oslikava poseban ugođaj predratnog vremena, kada je bilo posve normalno iz Vinkovaca doći na koncert u Novi Sad, Beograd, Suboticu, i tako u oba smjera. “Čizme slobode” sadrže i poseban prilog sa Satanovim proznim i poetskim radovima, što će fanovima zasigurno biti od posebne važnosti, k tomu, za male novce.

– Knjiga je non-profit, prodaje se po cijeni troškova tiskanja, nešto kao memorijalno zdanje fanovima koji se “okupljaju” na najčitanijoj web stranici ove tematike, satanpanonski.blog.hr – kaže Daniel Radočaj, otkrivajući da je prema knjizi snimljena i radiodrama srpskog dramaturga Ivana Velisavljevića, još jednog poklonika u funkciji očuvanja legende živom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije