Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINO BUBIČIĆ

Boravak u zatvoru me osvijestio

mister.jpg
import
08.07.2008.
u 19:24

Tko je zapravo novi Mister Hrvatske, mladić koji je u rekordnih samo nekoliko sati od osvajanja titule najljepšeg Hrvata u 2008. izazvao veliku pozornost, doduše, ne po dobru, svekolike javnosti?

Iako je od osnovnoškolskih dana prošlo već više od desetljeća, u riječkoj OŠ “Turnić” Dinu pamte kao malog obješenjaka i vragolasta zavodnika. Nosio je široku odjeću i frizure poput Nicka Cartera iz tada popularnih Backstreet Boysa, kombinaciju koja je mamila uzdahe tek propupalih djevojčica, pa je stoga u školskim leksikonima pokraj rubrike “ime simpatije” često stajalo ime – Dino B.

Znao da će biti zvijezda
Profesori će se, pak, složiti da Dini knjiga, bilježnica i olovka i nisu bile omiljen modni dodatak pa ih je stoga izbjegavao što je više mogao; stajalo ga je to i ponavljanja jednog razreda, no nije se previše brinuo jer je, čini se, uvijek bio siguran da će ga do zvijezda odvesti njegov najveći adut – širok osmijeh i dječačka naivnost.

Informacija da je prije nekoliko dana proglašeni Mister Hrvatske odležao zatvorsku kaznu zbog dilanja droge šokirala je javnost, ali i ponukala njega samog da Večernjem listu da ekskluzivni intervju.

Kako ste ušli u svijet droge?
– U teškom životnom trenutku upao sam u loše društvo.

• Što je bio razlog zbog kojeg ste se odlučili na prodaju?
– Osjećao sam se izgubljeno i osamljeno, u tom trenutku nije me bilo teško nagovoriti na krivi put.

• Jeste li ikada uzimali drogu?
– Nisam nikad konzumirao.

• Kako ste doživjeli trenutke uhićenja?
– Bio sam jako uplašen i tada sam prvi put postao svjestan posljedica svojih postupaka.

• Kako ste podnijeli vrijeme provedeno u zatvoru?
– Cijelo sam vrijeme radio, čitao i razmišljao o svojim postupcima i kako dalje kad izađem.

• Koliko je odslužena kazna utjecala na vaš dalji život?
– Boravak u zatvoru osvijestio me i pokazao mi prave vrijednosti.

• Jeste li dosada imali problema zbog vremena provedenoga u zatvoru?
– Nisam, a nadam se da ni ovo neće postati problem.

• Jeste li nakon zatvora ponovo imali doticaja s drogom?
– Nisam, moj život krenuo je u drugom smjeru.

Nema zle namjere
• Mislite li da u medijskoj objavi o zatvorskoj kazni ima zle namjere, odnosno, da vam je netko smjestio?
– Ne, mislim da su ljudi jednostavno htjeli čuti moju priču.

• Jeste li razmišljali o tom da se odreknete titule ili smatrate da nema razloga za to, odnosno, da ste svoje grijehe platili?
– Nisam jer kao što ste i sami rekli, ja sam svoj grijeh platio, međutim, što god odluči direkcija, siguran sam da će biti ispravno i spreman sam prihvatiti svaku njezinu odluku – završio je Dino.


Mister je rehabilitiran

Iako se u hrvatskoj javnosti prilično često osuđivanim osobama predbacuje njihov krimen i dugo nakon što su odužile svoj dug društvu, to Kazneni zakon zapravo izrijekom – zabranjuje! Po svim dostupnim informacijama nitko Misteru Hrvatske više ne bi smio spominjati da je osuđen za dilanje. Riječ je o tzv. rehabilitaciji, koja osuđenoj osobi nakon određenog broja godina od izlaska iz zatvora, pod uvjetom da ne učini novo kazneno djelo, daje sva građanska prava. Kad je netko odslužio zatvorsku kaznu kraću od pet godina, u roku tri godine od izlaska iz zatvora nastupa rehabilitacija. Dino je iz zatvora izašao 2003., što znači da je rehabilitiran još od 2006. godine! Sudac Županijskog suda u Zagrebu Marin Mrčela načelno kaže kako je svrha rehabilitacije da se nakon proteka zakonskih rokova osoba mora smatrati neosuđivanom. Ističe i kako zakon zabranjuje svaku uporabu informacija o rehabilitiranoj osobi kao počinitelju kaznenih djela. Mrčela kaže kako to može biti temelj za parnicu u kojoj se može tražiti naknada materijalne ali i nematerijalne štete, u nas poznate kao duševne boli. (S. P.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije