Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATA SKULPTURA

Biciklisti Vaska Lipovca postavljeni u londonskom Cityju

Vasko Lipovac
07.07.2014.
u 14:09

Skulptura je iz Splita prebačena kamionom tijekom vikenda

Biciklisti, poznata monumentalna skulptura Vaska Lipovca (1931. - 1996.), postavljena je u središtu londonskog Cityja povodom treće etape Tour de Francea, čiji je cilj u Londonu. Skulptura je u glavni grad Velike Britanije iz Splita prebačena kamionom tijekom vikenda uz vrlo stroge sigurnosne uvjete.

Skulptura s više od 50 pojedinačnih figura smještena je u drvoredu na Trgu Exchange u prestižnom centru Broadgate, u dužini od 40 metara, a na otvorenom će biti dok utrka boravi na ulicama Londona. Večeras je na programu svečano otvaranje izložbe, a Biciklisti / Cyclus potom sele u zatvoreni prostor predvorja upravne zgrade centra. Atraktivno Lipovčevo djelo moći će se pogledati sve do 12. rujna, kad će ponovno biti dio velike međunarodne sportske manifestacije, svečanosti povodom početka Tour of Britain.

>> Vasko Lipovac u Galeriji klarisa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije