Naslovnica Kultura Film

Beogradska premijera filma Irene Škorić koji zapravo ne postoji

To je tek pokušaj da se nastavak snimi pa “Rastanak 2” načelno i ne postoji, jer “pleše” na rubu stvarnosti i fikcije, a glumci ne glume likove, već su oni protagonisti iz “Rastanka”, kaže Irena Škorić
29. ožujka 2011. u 23:40 0 komentara 13 prikaza
Irena Škorić
Foto: arhiva VL

– “Rastanak 2” gorka je filmska komedija, a u tom sam filmu i ja imala ulogu. Glumim, naime, samu sebe u svojevrsnom autoironijskom komentaru na temu nastavaka filmskih uspješnica. To je tek pokušaj da se nastavak snimi pa “Rastanak 2” načelno i ne postoji, jer “pleše” na rubu stvarnosti i fikcije, a glumci ne glume likove, već su oni protagonisti iz “Rastanka” – rekla nam je Irena Škorić pakirajući kovčege za put u Beograd. Tamo mlada redateljica i scenaristica predsjeda međunarodnim žirijem 58. festivala kratkometražnog i dokumentarnog filma, popularnog Kratkog metra.

Festival se održava od 30. ožujka do 3. travnja, a uz Irenu u žiriju su redatelj Vladimir Blaževski, Milorad Glušica, direktor fotografije i profesor na beogradskom FDU, te španjolski redatelj Ventura Dural i profesor filma na Bečkom sveučilištu Rainer Maria Koeppl. Festival i otvara kratki igrani film Irene Škorić “Rastanak 2” koji autorica osmislila kao komentar (ponekad nepotrebnog) snimanja nastavaka velikih filmskih hitova. Pri tome se poigrala vlastitim filmom Rastanak, koji je dosad osvojio 16 nagrada i koji je već prozvan “hrvatskim festivalskim čudom”.

Rastanak 2” (sniman tijekom prošle godine) prati priču jednog ranog jutra,  kad otac i sin, protagonisti “Rastanka”, odlaze na filmski set na kojem treba početi snimanje nastavka... Što je film? Što stvarnost? Tko su glumci i tko će prvi završiti u Remetincu? Odgovore će prvi doznati Beograđani u priči u kojoj glume Ivan Brkić, Asim Ugljen, Hrvoje Kečkeš...

Dijelovi motora
SRCE AUTOMOBILA
Dijelovi motora i zašto ih je bitno poznavati

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.