Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura 44. Dani satire Fadila Hadžića

Ante Tomić i Rajko Grlić: Ustav Republike Hrvatske

Riječ je o predstavi koja će se baviti ljubavlju i mržnjom, hrabrošću i kukavičlukom, erotikom i netrpeljivošću prema drugima i različitima
26. svibnja 2017. u 14:54 1 komentara 366 prikaza
Foto: Promo

Profesor Vjeko živi u centru Zagreba s Hrvojem, nepokretnim ocem, nekadašnjim ustaškim časnikom. Vjekin užitak su noćne šetnje kada, odjeven kao žena, luta gradom. U jednoj od tih šetnji pretuče ga grupa mladića.

Dokle pogled seže 5.6. Kerempuh Autorski projekt Árpáda Schillinga: Dokle pogled seže

U bolnici ga prepozna Maja, medicinska sestra koja živi u podrumu njegove zgrade. Od toga trenutka Maja se počne brinuti za njega i njegova oca. Zauzvrat Vjeko Majinu suprugu, policajcu Anti, pomogne pripremiti ispit iz Ustava Republike Hrvatske... Tako počinje ova priča o ljubavi i mržnji, priča o četvero vrlo različitih ljudi koje je sudbina iznenada učinila međusobno ovisnima.

Nakon velikog uspjeha jednog od najhrabrijih filmova novog milenija, „Ustav Republike Hrvatske“ nalazi se i na pozornici Satiričkoga kazališta Kerempuh. Riječ je o predstavi se bavi ljubavlju i mržnjom, hrabrošću i kukavičlukom, erotikom i netrpeljivošću prema drugima i različitima.

– Moja nakana je vrlo jednostavna, želim se baviti živim ljudima, ne mrtvim idejama. Zato od ove priče i njezinih junaka ne namjeravam raditi “tragediju”. Dapače, nakana mi je da o svim tim “teškim stvarima” govorim s malim, jedva primjetnim smiješkom na licu, s toplinom s kojom se može voljeti i najnegativniji junak – rekao je Grlić.

 

Dani satire Redateljica Ivana Djilas: Donosimo miks Brechta i punka Jami Distrikt Dani satire 'Jami Distrikt' problematizira pitanje nacije u hi-tech svijetu Dani satire U opereti 'Peter Kušter' bizarne priče pripovijedaju o lošem ponašanju djece

Dani satire

Satiričko kazalište Kerempuh
Hrvatska
Redatelj: Vinko Brešan
Dramaturginja: Željka Udovičić Pleština
Igraju: Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak, Matija Šakoronja, Vedran Mlikota

Biokemičarka Katalin Karikó
IZ KOMUNIZMA POBJEGLA U AMERIKU
Buran život znanstvenice koja je svijetu donijela spas od pandemije
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • Avatar punkufer
    punkufer:

    Plitko i slabašno. Igra na prvu loptu. Loš tekst= slaba predstava. Nije baš kao Frljić, ali ide u tom smjeru.