Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susreti kazališta

Anji Šovagović Despot pripala glavna glumačka nagrada

Anja Šovagović Despot u \"Nosi nas rijeka\"
arhiva VL
28.11.2011.
u 13:17

Drama "Nosi nas rijeka" splitskog glumca i dramatičara Elvisa Bošnjaka jedan je od onih tekstova koji osvajaju autentičnošću i životnošću, a ujedno je i nježna, ali i bespoštedna posveta kraju piščevih predaka

Na 28. susretima kazališta Bosne i Hercegovine stručni ocjenjivački sud Grand prix za najbolju žensku ulogu dodijelio je Anji Šovagović Despot za ulogu Seke u predstavi "Nosi nas rijeka" Elvisa Bošnjaka u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji GDK Gavelle.

Na spomenutim kazališnim susretima kazalište Gavella sudjelovalo je u konkurenciji još sedam teatara iz regije. Drama "Nosi nas rijeka" splitskog glumca i dramatičara Elvisa Bošnjaka jedan je od onih tekstova koji osvajaju autentičnošću i životnošću. Nježna i bespoštedna posveta kraju piščevih predaka nastala je onkraj kazališnih trendova ili strujanja, prirodno spojena s tradicijom, a istodobno uronjena u stvarnost. Intimnost se ovdje podrazumijeva, dok je političnost gotovo nehotična; ne teži se priči "većoj od života", ali ona to ipak uspijeva biti.

Predstavu je režirao Krešimir Dolenčić, scenografiju potpisuje Dinka Jeričević, a kostimografiju Doris Kristić. U predstavi glume Zoran Gogić, Darko Milas, Amar Bukvić, Anja Šovagović Despot, Vlasta Knezović, Siniša Ružić i Perica Martinović.

"Nosi nas rijeka" ponovno je na programu Gavelle 17. i 28. prosinca 2011.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije