Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
urnebesno

Američki desničari objavili fotografije navodnih ANTIFA, a na njima - rock bend

Foto: Robin POpe/PA Images/PIXSELL
01.06.2020.
u 15:33

Frontmen indie-rock benda Aaron Dessner lažno je optužen za poticanje nasilnih prosvjeda u Ohiu nakon što ga je netko navodno prepoznao na videosnimci.

U nedjelju je na Twitteru osvanula snimka osobe koja navodno plaća prosvjednicima da uzrokuju nerede. Netko je osobu u videu, vjerojatno u šali, identificirao kao Aarona Dessnera, frontmena indie-rock benda The National. Međutim, pripadnici američkog alt-right pokreta to su shvatili ozbiljno i počeli širiti slike Dessnera i njegovog benda tvrdeći da su upravo oni pripadnici ANTIFA pokreta koje i predsjednik Donald Trump optužuje za poticanje prosvjeda koji posljednjih dana bukte diljem SAD-a. 

Burni prosvjedi protiv policijske brutalnosti u SAD-u započeli su nakon što je objavljena snimka uhićenja i smrti Afroamerikanca Georgea Floyda na kojoj je vidljivo da je policajac upotrebom neprimjerene sile uzrokovao Floydovu smrt. Gotovo osam minuta policajac Derek Chauvin klečao je na Floydovu vratu dok on nije prestao disati. Taj je incident, uz brojne druge slučajeve policijske brutalnosti, pogotovo kada se radi o Afroamerikancima, uzrokovao masovne i često nasilne prosvjede u više američkih gradova, ali i diljem svijeta. 

O optužbama za pripadnost ANTIFA organizaciji i poticanju prosvjeda oglasio se na svom Instagramu i sam pjevač Aaron Dessner.

- Nevjerojatno sam sretan i zahvalan što se svakog dana budim gledajući planine i polja u ovom ruralnom području gdje se već tri mjeseca izoliram sa svojom obitelji. Jutros sam se probudio i saznao uznemirujuću vijest da sam krivo identificiran kao neka osoba koja je navodno poticala nasilne prosvjede u Ohiu. Ja nisam ta osoba i ni u kojem slučaju ne potičem na nasilje bilo koje vrste. Niti sam bio u Ohiu od lipnja prošle godine - napisao je Dessner i dodao kako se nada miroljubivom rješenju i napretku u rješavanju ovih dugotrajnih društvenih problema. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije