Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
8.6. Kerempuh

Aleksandar Popović: Mriješćenje šarana

Foto: Promo
26.05.2017.
u 15:10

Kazališni komad o prijelomnim političkim previranjima događa se u turbulentnim vremenima i represivnom sustavu

Mriješćenje šarana komad je o prijelomnim povijesnim trenucima, političkim previranjima i velikim društvenim promjenama koje se paralelno događaju u jednoj kući, unutar mješovite obitelji malih građana i seljaka koji se međusobno bore za vlast i prevlast.
Komično i apsurdno je koliko iz te borbe isijavaju i duševnost, i ranjivost, i smiješna ljudska moralna posrnuća.

Kao i sam pisac, i ova predstava pokušava mane svoga naroda, one najgore osobine, na neki način objasniti i, objašnjavajući ih, potražiti bolji put. “Mriješćenje šarana” događa se u turbulentnim vremenima i represivnom sustavu koji bude zvijer u ljudima. Čovjek ima svoje animalno biće i ne treba se tek tako igrati s njim. Tko pusti zvijer iz čovjeka, veliki je zločinac.

Ne bi nas trebalo puno izazivati da počnemo jesti rukama, da otimamo, udaramo – da dignemo ruke od salvete, od tanjura, od žlice. Ruže ne treba gajiti u podrumu i zalijevati ih vrućom vodom da bismo vidjeli koliko su otporne. Zna se što treba raditi s ružama. “Hoće vrlo brzo ruža da podivlja. Hoće čovjek da podivlja.

 

Pozorište Atelje 212, Beograd
Srbija
Redatelj: Milan Nešković
Dramaturginja: Jelena Mijović
Igraju: Svetozar Cvetković, Hristina Popović, Uroš Jakovljević Savić, Nemanja Oliverić, Ivan Jevtović, Dubravka Mijatović, Nenad Jezdić...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije