Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADA TPORTALA

11 finalista u pohodu na 50 tisuća kuna

Neven Bučević
02.05.2019.
u 14:50

Pobjednik Tportalovog natječaja za najboljeg autora/icu književnog romana izdanog u Hrvatskoj tijekom 2018. godine, saznat će se 3. lipnja.

Peteročlani stručni žiri odabrao je 11 autora i autorica koji konkuriraju za književnu nagradu od 50 tisuća kuna. Tijekom svibnja broj finalista smanjiti će se na njih pet, a konačnog pobjednika ili pobjednicu saznat ćemo 3. lipnja.

Finalisti su redom:

Nikola Petković, Put u Gonars (Profil)

Kristina Gavran, Gitara od palisandra (Disput)

Julijana Adamović, Divlje guske (Hena com)

Dario Harjaček, Sanjica Lacković (Naklada OceanMore)

Boris Perić, Povijest paučine (Naklada Ljevak)

Milana Vuković Runjić, Majstori u mojoj kući (Vuković & Runjić)

Ivica Đikić, Ukazanje (Fraktura d.o.o.)

Ivana Šojat, Ezan (Fraktura d.o.o.)

Dino Pešut, Poderana koljena (Fraktura d.o.o.)

Zoran Žmirić, Pacijent iz sobe 19 (Hena com)

Ratko Cvetnić, Blato u dvorištu (Mozaik knjiga)

Članovi žirija su: književna prevoditeljica Ursula Burger, književna kritičarka Katarina Luketić, pisci i urednici Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić te kazališni redatelj Ivica Buljan.

Natječaj za Tportalovu književnu nagradu postoji od 2008. godine i u tom razdoblju do danas nagrađeno je 11 književnih ostvarenja. Roman "Lisica", književnice Dubravke Ugrešić, prošle je godine proglašen najboljim. Neki od romana koji su pobijedili na natječaju prethodnih godina su: "Ciganin, ali najljepši", Kristiana Novaka, "Adio kauboju", Olje Savičević Ivančević i "Vrijeme laži", Sibile Petlevski.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije